Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Υπεροχή του Ποσειδώνα Λουτρακίου στους Ανδρες - Ηττα στο παραπέντε για τις γυναίκες

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
-ΑΟ ΦΑΙΑΞ 38-15
(τα δεκάλεπτα 5-3,16-6, ημ 23-7, 29-9,33-11 και τελικό 38-15)
Σαφής η υπεροχή του Ποσειδώνα Λουτρακίου απέναντι σε "αντιπροσωπευτική" Κερκυραϊκή ομάδα και άνετη επικράτηση με τελικό σκορ 38-15! Και χρησιμοποιούμε την λέξη "αντιπροσωπευτική" αφού ο Φαίακας είχε στην σύνθεση του από την ανδρική ομάδα του Καραμανλή και Λιτσαρδόπουλο και δώδεκα νεαρούς αθλητές  από την ομάδα παίδων (15-16 ετών) που ναι μεν συνεχίζουν την παράδοση που θέλει την Κέρκυρα να  αναδεικνύει ταλαντούχους αθλητές μέσα από τις υποδομές της, αλλά που σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ανταγωνισθούν μια ομάδα όπως είναι το Λουτράκι στην έδρα της.  Ένα σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια που έχει τις βασικές της αιτίες στην γεωγραφική θέση της Κέρκυρας, στους ορισμένους Σάββατα και μόνο Σάββατα αγώνες της Α 2 εθνικής κατηγορίας ανδρών, αλλά και στα οικονομικά δεδομένα στην Α2 κατηγορία που ναι μεν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις, παραμένει όμως στην ουσία ερασιτεχνικό άθλημα και σε αυτήν την κατηγορία.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με παράγοντες του Φαίακα ο τελικός στόχος είναι η παραμονή σε αυτήν την κατηγορία και αισιοδοξούν για την επίτευξη του στόχου, στηριζόμενοι και στην αγάπη και φιλοτιμία των αθλητών τους, αλλά και στην στηριξη από την τοπική φίλαθλη κοινωνία αλλά και τον εμπορικό κόσμο.
Σε δήλωση του ο τεχνικός κος Τριβυζάς , παρά την στεναχώρια του για το τελικό σκορ αναφέρει "… το αποτέλεσμα δεν δείχνει την πραγματική αγωνιστική εικόνα του Φαίακα. Η αστοχία στην τελική προσπάθεια είναι φαινόμενο  του νεαρού- άπειρου σε τέτοιες υποχρεώσεις αθλητή.  Και είχαμε στην σύνθεση μας 12 νεαρούς αθλητές οι οποίοι με τις ευκαιρίες που τους δίνονται και με την βοήθεια-συμπαράσταση από τους πλέον έμπειρους θα βρουν τον δρόμο τους σαν αθλητές και θα βοηθήσουν τον σύλλογο να πετύχει τον τελικό του στόχο. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και στο Λουτράκι οι Καραμανλής και Λιτσαρδόπουλος  'ηταν οι προπονητές μέσα στον αγωνιστικό χώρο".
Ο Φαίακας αγωνίστηκε με τους  (Τριβυζάς Γιάννης) Καλέντζη Μ, Σουρβίνο ΣΠ 3, Λιτσαρδόπουλο Ι 3, Καραμανλή Φ 7, Κονισπολιάτη Ν, Μακαρίκα Γ, Μιχαλάκη Φ, Γιούργα Α 1, Κατσαρό Ν, Ανδριώτη Χ,Άνθη Φ 1, ενώ το τέρμα υπερασπίστηκαν οι Κρητικός Ιάσων και Βλαχόπουλος Σπ,
Από πλευράς Λουτρακίου οι  ξένοι Vladan Vujanovic  με 13 τέρματα-  Turkia Georgi με 4, καθώς και ο έμπειρος από Α1 Κατούντας  4, ήταν οι παίχτες που έκαναν την μεγάλη διαφορά. Σημειωτέον ότι ο Ποσειδώνας Λουτρακίου σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα δε "έκοψε στροφές" κάνοντας σαφές ότι επιζητούσε την μεγαλύτερη δυνατόν διαφορά στο σκορ

Τα άλλα αποτελέσματα:
2η αγωνιστική, Σάββατο 16/10/2010
ΑΣΑ Αλέξανδρος - ΠΑΣ Φοίβος Συκεών 18-32
ΓΝΟΝ Άρης - ΜΓΣ Πανσερραϊκός 37-19
ΑΟ Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων - ΓΣ Κορωπίου 25-25
ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου - Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας 38-15
Φ.Σ. Αρίων Πτολεμαΐδος - ΓΑΣ Κιλκίς 24-22
ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου - Αρχέλαος Κατερίνης 32-24
Βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
1 ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ   4
2 Γ.Ν.Ο. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 3
-. ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 3  
-. Γ.Σ ΚΟΡΩΠΙΟΥ                    3
-. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 3
6 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 2
7 ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 1
8 ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 0
-. ΑΡΧΕΛΑΟΣ 0
-. Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 0
-. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠ. 0
-. ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 0
* ΓΑΣΚιλκίς και Αρχέλαος έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο
* Ο Παράδεισος ξεκίνησε με -3

Η επόμενη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 23/10/2010
3η Αγωνιστική
ΜΓΣ Πανσερραϊκός - ΑΣΑ Αλέξανδρος 14:30
ΓΣ Κορωπίου - ΓΝΟΝ Άρης19:00
Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας - ΑΟ Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων 18:00
ΓΑΣ Κιλκίς - ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου 18:00
Αρχέλαος Κατερίνης - Φ.Σ. Αρίων Πτολεμαΐδος 18:00
ΠΑΣ Φοίβος Συκεών  - ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου 17:00

Α2 ΕΘΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Α.Ε.Σ. Απόλλων Σταυρούπολης -ΑΟ ΦΑΙΑΞ 26-24
(τα δεκάλεπτα, ημ και τελικό 26-24)
Με πολλά παράπονα από το διαιτητικό δίδυμο επέστρεψε η αποστολή της γυναικείας ομάδας του Φαίακα από την Θεσσαλονίκη, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των παραγόντων αλλά και των αθλητριών του δικαιούταν  κάτι παραπάνω από την ήτα με 26-24 από τον Απόλλωνα Σταυρούπολης.
Ο Φάιακας μπήκε δυνατά στο παιγνίδι και προηγείτο σχεδόν σε όλο το α ημίχρονο με τις γηπεδούχες να ισοφαρίζουν στο τέλος του ημιχρόνου (11-11). Το β ημίχρονο κύλισε αμφίρροπο με την Μαυρόχη να είναι για άλλη μ ια φοράς η αιχμή του δόρατος στο σκοράρισμα (συνολικά 13 τέρματα) και τον Απόλλωνα Σταυρούπολης να παίρνει προβάδισμα 2 τερμάτων 3 λεπτά πριν την λήξη και να την κρατά έως το τέλος.
ΑΟ Φαίαξ (Καλέντζης Στέφανος) Γιάτσε Κων/να, Κοντούλη Αλεξάνδρα, Γκιάτα Ρουμπίνα 2, Μαυρόχη Κατερίνα 13, Βλαχοπούλου Ελένη 3, Κοράκη Κων/να 2,  Κομνίδη Αναστασία, Δουμπού Μυρτώ, Γιώτη Λουίζα, Φίλιππα Διονυσία, Λαβράνου Αγγελική 1, Σγούρου Νικολέτα3. Καρύδη Ιλιάνα, Κόττε Σ. Η Κοράκη Αννα εκτίει την ποινή της και δεν αγωνίστηκε
Τα αποτελέσματα 2η αγωνιστική
Φ.Σ. Εθνικός Κοζάνης - ΠΑΣ Ν. Ελβετία 24-20
Ε.Α.Χ. Χανιά - Α.Σ. Φίλιππος Βέροιας32-45
Γ.Σ. Ελπίδες Δράμας - Γ.Σ. Κορωπίου32-25
Α.Ε.Σ. Απόλλων Σταυρούπολης - Α.Ο. Φαίαξ 26-24
Η επόμενη 3η Αγωνιστική Κυριακή 24/10/2010
ΠΑΣ Ν. Ελβετία - Α.Ε.Σ. Απόλλων Σταυρούπολης14:30
Α.Σ. Φίλιππος Βέροιας - Φ.Σ. Εθνικός Κοζάνης16:00
Γ.Σ. Κορωπίου - Ε.Α.Χ. Χανιά 16:00
Γ.Α.Σ. Καματερού - Γ.Σ. Ελπίδες Δράμας

Ο Φαίακας έχει ρεπό και αγωνίζεται την 4η αγωνιστική την Κυριακή 31/10/2010 στις 12.00 πμ υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Ν. Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: