Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Special Olympics 2011 - Η Κέρκυρα "Πόλις -Αμφιτρύων" για αυστριακούς αθλητές

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε: Απομένουν 280 μέρες για τη διεξαγωγή των Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Ο Πρέσβης της Αυστρίας, Δρ. Μίχαελ Λίνχαρτ, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, το νησί που θα φιλοξενήσει την αυστριακή ομάδα των Special Olympics (14-15/09)
Την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010, ο Πρέσβης της Αυστρίας, Δρ. Μίχαελ Λίνχαρτ,  παρευρέθηκε στην Τελετή Υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας και Παράδοση Σημαίας SO και επίσημη αναγόρευση της Κέρκυρας σε "Πόλις - Αμφιτρύων" των Παγκόσμιων Θερινών Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011  στα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην Κέρκυρα. Το Μνημόνιο υπογράφηκε από την Πρόεδρο των εν λόγω Αγώνων, κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Κώστα Γεωργαλίδη, τον Δήμαρχο Κέρκυρας, κ. Σωτήρη Μικάλεφ, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, κ. Παναγιώτη Μπράμο, κατά τη διάρκεια τελετής, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες κι επισκέπτες.
Οι Special Olympics της Αυστρίας θα στείλουν 223 μέλη στην Ελλάδα, τα οποία θα απαρτίσουν μια από τις μεγαλύτερες συμμετέχουσες αποστολές.  Όπως ανέφερε ο Πρέσβης, κ. Λίνχαρτ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, θα τύχουν σίγουρα θερμής υποδοχής και στήριξης από τους πολίτες της Κέρκυρας.
Ο Πρέσβης της Αυστρίας, κ. Λίνχαρτ, είχε την ευκαιρία να εκφράσει προσωπικά τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας για τη φιλοξενία των αυστριακών αθλητών και της συνοδείας τους καθώς και προς όλους, οι οποίοι εθελοντικά θα διασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ευχαρίστησε, επίσης, και την επιχειρηματική κοινότητα της Κέρκυρας, τους ξενοδόχους που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές, όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και ιδιαίτερα όλες τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους για τη φιλοξενία τους και για τη θερμή υποδοχή που θα επιφυλάξουν στους αυστριακούς αθλητές.
Όπως επεσήμανε ο Πρέσβης κ. Λίνχαρτ, οι Αγώνες στην Αθήνα είναι σημαντικό γεγονός για τους αθλητές, τις οικογένειές τους και όλους μας. Θα συμβάλουν χωρίς αμφιβολία στο όραμα ενός κόσμου, στον οποίο άτομα με πνευματικές αναπηρίες θα γίνονται αποδεκτά και θα εκτιμώνται, με αμοιβαίο σεβασμό χωρίς προκαταλήψεις.
Στο τέλος της τελετής έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην Πρόεδρο των Special Olympics: "Είμαι μέσα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: