Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΕΧΕΙ ΣΚΕΠΤΙΚΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟ
Το ΠΑΣΟΚ πονηρά σκεπτόμενο, αποφάσισε να <<παίξει>> το ίδιο σύστημα με το 2006. Σου λέει παρά να έχουμε ένα υποψήφιο αυτές τις δύσκολες εποχές και ο οποίος υποψήφιος να δεχτεί όλη την μήνη του εκλογικού σώματος, θα το <<παίξουμε>> δίπορτο. Από την μια ένας ΠΑΣΟΚογενής συνδυασμός, όπως είναι των Δημάρχων με επικεφαλής τον Αλέκο Αυλωνίτη και από την άλλη θα υποστηρίξουμε και μεις έναν δικό μας. Ποιος είναι αυτός; Ο Χρύσανθος. Τώρα από δω και πέρα. Αν πάει καλά ο Χρύσανθος στις εκλογές, έχει καλώς, διαφορετικά στο δεύτερο γύρο των εκλογών θα δώσουμε την στήριξη μας στον άλλο τον ΠΑΣΟΚογενή συνδυασμό και το βράδυ της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, αν κερδίσει, θα βαφτεί ο Δήμος της Κέρκυρας ....πράσινος!!!.
Ωραία όλα αυτά, αλλά πολύ φοβάμαι ότι το ΠΑΣΟΚ λογαριάζει χωρίς τους....ξενοδόχους!!!!

ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Θέλω να πω κάτι, με αφορμή την αυστηρή κριτική που ασκούμε, και καλά κάνουμε βέβαια, στις σύγχρονες δημοτικές αρχές. Όντως ισχύει η κριτική σχετικά με τις ευκαιρίες που έχουμε χάσει ως πόλη, να πάμε ένα βήμα μπροστά. Αλλά στο παρελθόν δημοτικές αρχές έχουν κάνει εγκλήματα. Από το έγκλημα της κατεδάφισης της Πόρτα Ριάλας μέχρι την κατεδάφιση του Δημοτικού Θεάτρου. Αυτά είναι τα μεγάλα εγκλήματα, αλλά ενδιάμεσα έχουν συντελεστεί και άλλα <<μικρότερα>> εγκλήματα. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πουλήθηκαν μίνες σε ιδιώτες. Αν δεν είναι έγκλημα το ξεπούλημα της ιστορίας αυτής της πόλης, τότε πως αλλιώς χαρακτηρίζεται; Αντί να χαρτογραφηθούν οι μίνες και να καταστούν επισκέψιμες όπου μπορούν, κάποιοι Δήμαρχοι και κάποιες δημοτικές αρχές στο παρελθόν τις ...ξεπούλησαν!!!
Μετά τι συζητάμε; Τα πάντα όλα, που λέει και ο Αλέφαντος.

ΟΕΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ
Παιδιά, αν δεν κάνω λάθος πάμε να καβατζάρουμε και τον Σεπτέμβριο και η δημοπράτηση των φραγμάτων δεν έγινε. Ή κάνω λάθος; Δεν μας είχατε υποσχεθεί ότι τον Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο των φραγμάτων; Και το χειρότερο; Δεν βλέπω καμία αντίδραση. Μα καμία. Θα μου πείτε, τι θέλεις ρε Καραμήτρο, να αντιδράσει ποιος τώρα, τέτοιες εποχές, που έχουν ξαμόληθει όλοι για τους <<σταυρούς>>, μπάς και δέσουν την καρέκλα τους. Κυρίως οι Δήμαρχοι, που τις έχουν και ζεστές. Εεεεεεεε παιδιά δεν ξυπνάτε, γιατι ο κόσμος θα σας....μαυρίσει το Νοέμβριο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ
Είναι φοβερό φίλοι μου. Η μοναδική πόλη ενταγμένη στην Ουνέσκο και να το κρύβει επιμελώς. Αν κάποιος ξένος περπατήσει στην παλιά πόλη, ή αν επισκεφθεί το νησί μας, πρώτον η εικόνα δεν παραπέμπει σε ένα τέτοιο γεγονός και δεύτερον δεν υπάρχει κάτι που να παραπεμπει στο ότι η πόλη μας προστατεύεται από την Ουνέσκο.
Προτείνω λοιπόν στους φίλους μας τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, να πάρουν την πρωτοβουλία και να τοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους μια σημαία ή ένα σύμβολο της Ουνέσκο!!! Δεν θα ήταν άσχημα. Αφού δεν τους το λέει ο δήμος, ας το αποφασίσουν από μόνοι τους.

<<ΛΥΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - DRIVE IN>>
<<Η Κέρκυρα θα μπορούσε να έρθει στην παγκόσμια επικαιρότητα, δημιουργώντας το πρώτο Λυρικό Θέατρο - Drive in. Κρίμα που δεν ζει ο Τσιφόρος θα μπορούσε να γράψει πολλές κωμωδίες για μας>>.
Επικροτώ το σχόλιο που μου έστειλε ένας φίλος μας συμπολίτης. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Γιατί να είναι μόνο πάρκινγκ; Με μια οθόνη όλα διορθώνονται!!!
Από την μια το <<Λυρικό- drive in>>, από την άλλη, στο αεροδρόμιο ο <<Καραγκιόζ Μπερντές>>, η περιβόητη τέντα, η Κέρκυρα τελικά θα γίνει το....... <<Περιβόλι του Τρελού>>.

<<ΙΣΧΥΡΟ>> ΟΝΟΜΑ
Να πω και κάτι άλλο. Ακούμε συνεχώς τους επαΐοντες να λένε ότι, δεν πηγαίνει καλά ο τουρισμός μας εξ αιτίας των υποδομών. Κούνια που τους κούναγε.
Όχι βέβαια ότι δεν χρίζουν αναβάθμισης, αλλά δεν είναι η αποκλειστική, όπως θέλουν κάποιοι να την παρουσιάσουν, αιτία για την πτώση του τουρισμού μας.
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Μου έστειλε ένας φίλος δύο άρθρα ξένων εφημερίδων. Το ένα δημοσιευμένο στους Financial Times και το άλλο δημοσιεύτηκε στους New York Times. Αν τα διαβάσετε, θα εκπλαγείτε.
Προσέχτε, όχι πληρωμένες καταχωρήσεις. Άρθρα  συντακτών οι οποίοι επισκέφθηκαν την Κέρκυρα για διακοπές και γοητεύτηκαν από το νησί μας και τις ομορφιές του.
Τώρα που το σκέφτομαι, τελικά την έχουμε πατήσει, σαν αυτόν που έχει μια πανέμορφη γυναίκα, αλλά μετά από 20 χρόνια γάμου την βλέπει λες και είναι....ζάμπα.

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ
Επιμένω ότι, ένα από τα πράγματα που λείπουν από το τουριστικό μας προϊόν, είναι η γνώση μας για το πώς θα πρέπει να πουλάμε το προϊόν μας.
Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε καθόλου, τον τρόπο. Σε αντίθεση με άλλους ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού.
Αλλά μην πάτε μακριά. Ας διδαχθούμε το πώς έχουν στήσει ορισμένα μοναστήρια, κάποιες κερδοφόρες επιχειρήσεις και πως αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν.  Δεν χρειάζεται να ονοματίσω τα μοναστήρια. Ας διδαχθούμε από αυτά.Δεν κάνω πλάκα Πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες του μάνατζμεντ και τους κανόνες του star system. Πρέπει το τουριστικό μας προϊόν να αποκτήσει ...γυαλιστερό περιτύλιγμα. Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα αυτονόητα για τους ανταγωνιστές μας, εμείς  ή δεν τα ακολουθούμε ή θέλουμε να τα αγνοούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: