Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο πλήγμα στην υποψηφιότητα Μπεριάτου

"Γολγοθάς" μοιάζει να εξελίσσεται για τον επίσημο υποψήφιο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μπεριάτο το πολιτικό τοπίο των Επτανήσων, αφού ο ένας μετά τον άλλον οι σύντροφοί του αποφασίζουν να μην τον στηρίξουν στην εκλογική αυτή αναμέτρηση, αφήνοντάς τον μόνο με μια ισχνή ομάδων κομματικών στελεχών και πολιτευτών, των οποίων η κοινωνική δυναμική ελάχιστα μπορεί να του προσδώσει το ποθούμενο εκλογικό αποτέλεσμα.
Δίπλα στα προβλήματα της Κέρκυρας, της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, για τα οποία τα Κερκυραϊκά Νέα έχουν γράψει, προστέθηκε από χθες και το πρόβλημα της Λευκάδας αφού  ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Παναγιώτης Σκληρός με μία σύντομη ανακοίνωσή του σημειώνει ότι δεν θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Μπεριάτου λόγω του παρασκηνίου που εξελίσσεται πίσω από τον συνδυασμό, ενώ παράλληλα παραιτήθηκε και από γραμματεάς της Περιφερειακής Επιτροπής του κόμματος.
Στην επιστολή της παραίτησης σημειώνει:
“Αγαπητοί σύντροφοι,
Επειδή έχω γίνει δέκτης του “προβληματισμού” σας αναφορικά με τον ορισμό μου σαν αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας και επειδή ΄΄κατανόησα και κατανοώ΄΄ και την διαδικασία των επιλογών για περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες αλλά και πράγματα πέραν της επιφάνειας σαν ...παλιός στο κίνημα που έχω υπομείνει πολλά- όχι όμως άλλο τώρα-, σας παρακαλώ όπως δεχθείτε την αποδέσμευσή μου από αυτή την υποψηφιότητα προς διευκόλυνση σας και ικανοποίηση των όσων “προβληματίζονται” και πιέζουν.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όποιον ορίσετε καθώς και στον συνδυασμό του κ. Μπεριάτου.
Μετά από αυτό και επειδή εκ μέρους μου δεν υπάρχουν άλλες πλέον ηθικές ανοχές παρά μόνο συνέπεια και αγωνιστικότητα όπως πάντα, ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, θα παρακαλούσα να δεχθείτε και την παραίτησή μου από γραμματέας της Περιφερειακής επιτροπής Ιονίων νήσων. Οι ΝΕΕΑ μπορούν πλέον να κάνουν πολύ καλά την δουλειά που απαιτείται.
Σας παρακαλώ να κατανοήσετε ότι οι αποφάσεις μου είναι οριστικές”.

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ
Την ίδια ώρα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη υπόσταση στην αυτοδιοικητική του προσπάθεια ανακοίνωσε χθες ότι στο πλευρό του θα στρατευτεί ο σημερινός Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λευκάδας και Δήμαρχος Σφακιωτών Γιώργος Κούρτης.
Μάλιστα ο κ. Κούρτης σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι ο συνδυασμός Καλούδη - Φόρτε εκφράζει την προοπτική, την ανανέωση, την ισχυρή παρουσία και την αντιπροσώπευση των νησιών.
Ας σημειωθεί ότι οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις για το ΠΑΣΟΚ στα Ιόνια Νησιά, σύμφωνα με πληροφορίες των Κ.Ν. έχουν τύχει ιδιαίτερης προσοχής από τον Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος ζήτησε την με κάθε τρόπο ενδυνάμωση της υποψηφιότητας Μπεριάτου, καθώς αυτή θα κριθεί τις προσεχείς ημέρες και σε σειρά δημοσκοπήσεων οι οποίες διενεργούνται τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: