Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα κατάληψη σε σχολείο της Κέρκυρας

Στον χορό των κινητοποιήσεων μετά του μουσικό σχολείο μπήκε χτες και το Γυμνάσιο - Λύκειο Καστελλάνων.
Τα αιτήματα και στα δυο σχολεία είναι γνωστά και παγία και αφορούν την μεταφορά των μαθητών.
Σύμφωνα μάλιστα με την εκπαιδευτική κοινότητα το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι τεράστιο αφού πάρα πολλά παιδιά μη έχοντας μέσο μεταφοράς ακόμα δεν έχουν πάει σχολείο.
Στο μουσικό σχολειό μάλιστα περίπου 134 παιδιά δεν μπορούν να μεταφέρονται.
Σύμφωνα με το  Διευθυντή του σχολείου Δημήτρη  Μάνδηλα λόγω της μη έγκαιρης προσέλευσης των μαθητών το πρωί στο σχολείο καθώς  και της αποχώρησης τους πριν την ολοκλήρωση του ωραρίου τα μαθήματα δεν γίνονται κανονικά και δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου. Το πρόβλημα, είναι τόσο έντονο ώστε αναγκάζει γονείς να ζητούν μεταγραφή των παιδιών τους σε άλλα σχολεία, αφού δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το κόστος ούτε τις ώρες μεταφοράς τους.
Την ίδια στιγμή σε συνάντηση που είχαν με τον Αντινομάρχη Μάκη Σκορδίλη εκπρόσωποι των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και αφού τονίστηκε το μεγάλο πρόβλημα ανακοινώθηκε μια σειρά δρομολογίων μειωμένων ναι μεν από την προηγούμενη χρονιά αλλά προσωρινά μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα.
Παρά το γεγονός ότι δεν προέβη σε δηλώσεις, ο κ. Σκορδίλης εκτίμησε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί έως την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: