Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Μικάλεφ με Κατσέλη για Φοίνικα και υπόγειο πάρκινγκ Σαρόκου

Συνάντηση με την Υπουργό Οικονομίας  Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου,   είχε σήμερα το πρωί (3 - 9 - 20010), ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ, προκείμενου να προωθήσει τα έργα  του Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης στο Σαρόκο και την ανάπλαση του  Θεάτρου "Φοίνικας".  
Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κερκυραίων “από την πλευρά της Υπουργού, υπήρξε θετική ανταπόκριση στα αιτήματα για άμεση χρηματοδότηση των έργων, που υπέβαλε ο Δήμαρχος.
Χρηματοδοτείται  στο σύνολο της  η μελέτη ανάπλασης του χειμερινού και θερινού Φοίνικα, καθώς και το σύνολο της προτεινόμενης δαπάνης που ανέρχεται περίπου στα 4.500.000 ευρω και τα οποία θα απορροφηθούν από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που ανοίγει το δρόμο  για την υλοποίηση του έργου.
Από το Υπουργείο υπήρξε επίσης, θετική ανταπόκριση στο αίτημα του αναδόχου του έργου "Υπόγειος χώρος στάθμευσης στην Πλατεία Σαροκο" για  υπαγωγή του, στον  αναπτυξιακό Νόμο. Να σημειώσουμε ότι η αίτηση υπαγωγής, έχει κατατεθεί στο Υπουργείο στις 29-1-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: