Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Χονδρογιάννης με Παπακωνσταντίνου για τα ζητήματα των μικρομεσαίων

Το Δ.Σ. της Κ.Ε.Ε.Ελλάδος συναντήθηκε την Τρίτη 31 Αυγούστου με τον Υπουργό  Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Κατσέλη τον Υφυπουργό Οικονομικών, τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη και υπηρεσιακούς παράγοντες των άνω υπουργείων, με αφορμή την επικείμενη Δ.Ε.Θ.
Για άλλη μια φορά η ΚΕΕΕ έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα στους Υπουργούς για όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, που αφορά κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε να μην υπάρξει καμιά αύξηση έμμεσων φόρων, αφού κάτι τέτοιο θα σημάνει περαιτέρω πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, αφού θα μειωθεί  αγοραστική ικανότητα των πολιτών.
Παράλληλα επισημάνθηκε ότι παρά την ένταξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στο ταμείο στήριξης, μέχρι σήμερα διατηρεί μια, σε πολλές περιπτώσεις εχθρική πολιτική έναντι των επιχειρήσεων, στερώντας την απαραίτητη ρευστότητα από την αγορά.
Τα μέλη της ΚΕΕΕ επισήμαναν επίσης μια σειρά παρατηρήσεων στο νέα αναπτυξιακό νόμο, που χρήζουν βελτιώσεων, ενώ ζητήθηκε και η επίσπευση χρηματοδοτικών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ και το ΤΕΜΠΜΕ η δραστηριότητα του οποίου, το πρώτο εξάμηνο του 2010, έχει συρρικνωθεί περίπου κατά 60%.
Ζητήθηκε τέλος η περικοπή των δημοσίων δαπανών, εκεί που χρειάζεται και όχι γενικά, με την περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που οδήγησε ιδιαίτερα τον κατασκευαστικό τομέα σε τεράστια προβλήματα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γ. Χονδρογιάννης, ως Ε Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, ο οποίος έθεσε εκτός των γενικών θεμάτων και άλλα ζητήματα.
Πιο συγκεκριμένα ζήτησε την παρέμβαση των Υπουργών, ώστε να επισπευσθεί ο χρόνο της έκδοσης βίζας στην Ρωσία και την Ουκρανία, η διαδικασία της περαίωσης να μη γίνει με μια φοροεισπρακτική λογική να διευκολυνθούν πραγματικά οι επιχειρήσεις λαμβανομένου υπόψη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
Τέλος ζήτησε να αλλάξει το καθεστώς της παραθεριστικής  κατοικίας καθώς και να αποχαρακτηριστεί από παραμεθόριος περιοχή η Κέρκυρα, προκειμένου να είναι εφικτές οι αγοροπωλησίες με πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: