Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Υπέγραψε τα Π.Δ. για τα οργανογράμματα των Περιφερειών

Τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για τους Οργανισμούς των 13 Περιφερειών του "Καλλικράτη" παρέδωσε χθες προς διαβούλευση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών και στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.
Οι υπηρεσίες των νέων περιφερειών διαρθρώνονται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Οι περιφερειακές υπηρεσίες θα αναπτυχθούν στο επίπεδο της περιφερειακής ενότητας και θα υπάγονται σε οργανική μονάδα της Κεντρικής υπηρεσίας.
Η κεντρική υπηρεσία κάθε περιφέρειας θα περιλαμβάνει:
 Γραφείο Περιφερειάρχη.
 Γραφεία Αντιπεριφερειαρχών.
 Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού και Εσωτερικής Λειτουργίας.
 Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
 Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης.
 Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.
 Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υποδομών.
 Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ευεξίας.
Παράλληλα σε κάθε περιφέρεια θα λειτουργεί αυτοτελές τμήμα εσωτερικού ελέγχου, αυτοτελές τμήμα πολιτικής προστασίας, γραφείο Τύπου και νομική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση θεσμοθετείται η λειτουργία Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,  η οποία θα διαθέτει τα τμήματα:
 Διαφάνειας
 Συλλογικών Οργάνων
 Υποστήριξης Συστημάτων Φορέα,
 Υποστήριξης Περιφερειακών Συστημάτων
 Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη.
Η Διεύθυνση Διαφάνειας θα αναλάβει την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των ατομικών και κανονιστικών πράξεων της Περιφέρειας για τη διαφάνεια και την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών καθώς και θα σχεδιάζει και θα εκτελεί έργα πληροφορικής με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου οικονομικού πόρου.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε νομαρχίες και περιφέρειες εξετάζουν τα σχέδια των προεδρικών διαταγμάτων προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Εσωτερικών εντός των επόμενων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: