Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Γ. Τρεπεκλή - Κ. Μπρεντάνου

Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Κ.Μπρετάνο.
Στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν, όλα τα θέματα που άπτονται της τουριστικής δραστηριότητας στο νησί μας.
Ο κ. Μπρετάνος ζήτησε τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε διάφορα ζητήματα, όπως η βελτίωση των υποδομών, η καθαριότητα, η προσβασιμότητα, η συμμετοχή της σε πολιτικές τουριστικής προβολής.
Παράλληλα τόνισε την ανάγκη βελτίωσης των θεμάτων διαχείρισης και υποδομών, αφού ο ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει πλέον η Κέρκυρα ως τουριστικός προορισμός είναι έντονος.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Τρεπεκλής δεσμεύθηκε για ενεργό και σχεδιασμένη συμμετοχή του νέου δήμου σε ζητήματα τουριστικής πολιτική και ιδιαίτερα της τουριστικής προβολής, θυμίζοντας ότι κατά τη θητεία του, ως Δήμαρχος Κερκυραίων, είχε επιτύχει την προσέλκυση μεγάλου αριθμού μαθητικών εκδρομών, μαθητικό και όχι μόνο τουρισμό από τη νότιο Ιταλία, μόνιμο τσάρτερ από τη Μάλτα, αλλά και την προσέγγιση στην αγορά της Κίνας, που αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς πολλών χωρών.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε μεταξύ άλλων: “Όπως είναι γνωστό η 27η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και είχα την ευκαιρία σήμερα να συζητήσω με τον κ. Μπρετάνο σειρά ζητημάτων που αφορούν τον Κερκυραϊκό Τουρισμού, ο οποίος είναι γεγονός ότι αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων, μέρος των οποίων αφορούν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο νέος ενιαίος Δήμος της Κέρκυρας, θα έχει πλέον την δυνατότητα να συντονίσει, να οργανώσει και να προγραμματίσει, μια σειρά ζητημάτων τουριστικής πολιτικής, που μέχρι σήμερα ήταν διάσπαρτα σε διαφορετικούς φορείς. Δεσμεύομαι να μετατρέψουμε αυτή την δυνατότητα σε ευκαιρία ανάπτυξης και αντιμετώπισης προβλημάτων του Κερκυραϊκού τουρισμού, που παραμένουν στάσιμα επί χρόνια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: