Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νέες κινητοποιήσεις χθες για το ζήτημα των σχολικών μεταφορών

Δεν φαίνεται να υποχωρεί η εκπαιδευτική κοινότητα στο δίκαιο αίτημά της για δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους.
Χτες το πρωί συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη νομαρχία, από τους εκπαιδευτικούς, γονείς και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του δημοτικού σχολείου Σπαρτύλα που διαμαρτύρονται για τη μείωση των μαθητικών δρομολογίων, που - όπως τονίζουν - έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του σχολείου τους.
Για το θέμα των μαθητικών δρομολογίων έγινε νέα σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αντινομάρχη Μάκη Σκορδίλη οι πιστώσεις είναι φέτος μειωμένες κατά 40% και τα ΚΤΕΛ δεν μπορούν να καλύψουν πολλές από τις ανάγκες.
Σύμφωνα ωστόσο με τους αρμοδίους φορείς η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί τέλος της εβδομάδας.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου Καστελάνων με τη συμπαράσταση του συλλόγου γονέων απείχαν από τα μαθήματά τους.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Αχιλλείων Τ. Καρύδη το πρόβλημα με τα μαθητικά δρομολόγια θα πρέπει να πάρει τέλος, καθώς μέχρι σήμερα το Γυμνάσιο-Λύκειο Καστελάνων λειτουργούσε υποδειγματικά και έτσι θα πρέπει να συνεχίσει.
Επίσης συνεχίζεται η απόφαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σπαρτύλα  να μην στείλουν τα παιδιά τους στο  Δημοτικό σχολείο εώς ότου γίνει επανεκκίνηση του δρομολογίου Ζυγός-Ομαλή-Σγουράδες -Σπαρτύλας και αντίστροφα με σχολικό λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: