Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σε περισυλλογή ο Σωτ. Μικάλεφ

Ετοιμος να εγκαταλείψει το κεφάλαιο της πολιτικής του δραστηριότητας είναι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ ο οποίος την περασμένη Δευτέρα κάλεσε σε σύσκεψη στενούς συνεργάτες του για να συζητήσει μαζί τους τις αποφάσεις του και να ακούσει τη δική τους γνώμη για την περαιτέρω πορεία του.
Εχοντας σαφέστατη πικρία, όπως λένε οι πληροφορίες, για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τον επέλεξε ως υποψήφιο Δήμαρχο της Κέρκυρας, παρά αντίθετες υποσχέσεις που είχε πάρει πριν από λίγο σχετικό διάστημα και οι οποίες τον είχαν οδηγήσει στο να εγκαταλείψει το αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, ο Σωτήρης Μικάλεφ κατάλαβε μέσα και από αυτή την συζήτηση ότι τα περιθώρια είναι εξαιρετικά λίγα για να μπορέσει να συγκροτήσει τώρα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και να διεκδικήσει με σοβαρές προϋποθέσεις το Δήμο της Κέρκυρας.
Αλλωστε, σε αυτό δεν συνηγορούν και τα δημοσκοπικά δεδομένα τα οποία έχουν τεθεί υπόψιν του τόσο από τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Κέρκυρας όσο και από δημοσκοπήσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ για να μετρήσει την κοινωνική δυναμική των προσώπων που μελετούσε για να δώσει το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου.
Ο κ. Μικάλεφ, σύμφωνα με πληροφορίες των ΚΝ, αποδέσμευσε τους ελάχιστους συνεργάτες του που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του να επιλέξουν όποιο ψηφοδέλτιο αυτοί θεωρούν καταλληλότερο για την εκλογική τους πορεία ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μιας δημόσιας διακήρυξης το επόμενο διάστημα.
Ετσι, οι πληροφορίες λένε ήδη η Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου έχει συζητήσει με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλέκο Αυλωνίτη και θα συμπράξει στο ψηφοδέλτιό του ενώ ο Ανδρέας Κουρής είναι πιθανόν να ακολουθήσει κι αυτός τον Σωτήρη Μικάλεφ και να μην συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου. Δύσκολα φαίνονται τα δεδομένα και για τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Μάμαλο, ο οποίος δεν φαίνεται να μπορεί να επιλέξει το επίσημο ψηφοδέλτιο που στηρίζει η Ν.Δ. υπό τον Γιάννη Τρεπεκλή.
Ερωτηματικά υπάρχουν και για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Περικλή Παγκράτη ο οποίος κατά την διάρκεια της θητείας του Σωτήρη Μικάλεφ ελάχιστα εμφανίστηκε στα ΜΜΕ και ελάχιστα έκανε δηλώσεις θετικές ή αρνητικές για το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής, όντας ένα από τα βασικά πρόσωπα του στενού κύκλου του απερχόμενου Δημάρχου.
Ο Δημήτρης Πουλιέζος σήμερα συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών του φίλων για να αποφασίσει για τις περαιτέρω κινήσεις καθώς πληροφορίες τον φέρουν να είναι κοντά στο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο υπό τον Αλέκο Αυλωνίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ είχε υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους, καιρό πριν, ότι δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο που θα ηγούνταν ο κ. Σωτήρης Μικάλεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: