Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

“Ειδική Μονάδα Ερευνας και Διάσωσης” στην Κέρκυρα

“Ειδική Μονάδα Ερευνας και Διάσωσης (ΕΜΕΔ)” δημιουργήθηκε στην Κέρκυρα με έδρα τον Δήμο Κερκυραίων και τομέα δράσης όλο το Νομό.
Η ΕΜΕΔ αποτελεί μια εθελοντική ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πολυποίκιλο τομέα δράσης σε δραστηριότητες έρευνας, διάσωσης αγνοουμένων ατόμων, παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (θεομηνίερς - πυρκαγιές) αλλά και σε διάφορους ακόμη τομείς εθελοντικής δράσης (π.χ. περιβαλλοντικές) και κοινωνικής προσφοράς στην Κέρκυρας. Παράλληλα επιχειρεί με τους καθ’ ύλην αρμόδιους κρατικούς φορείς συνεπικουρώντας τους ανάλογα με την περίπτωση.
Η Ειδική Μονάδα Ερευνας και Διάσωσης αποτελείται από εξειδικευμένο ανά τομέα προσωπικό (τμήμα ορεινής διάσωσης, τμήμα υγρού στοιχείου, τμήμα πρώτων βοηθειών κ.α.) και στην ολιγόμηνη περίοδο που δραστηριοποιείται στο νησί έχει να παρουσιάσει συμμετοχή σε περιπτώσεις πυρκαγιών, περιπολιών δασών σε ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση φωτιάς, και την πρόσφατη τελευταία έρευνα για τον αγνοούμενος στην περιοχή Μεσογγής όπου έχει να επιδείξει την σημαντικότερη μέχρι στιγμής επιτυχία της με τον εντοπισμό του αγνοουμένου.
Η προσπάθεια στηρίζεται ηθικά από τον Δήμο Κερκυραίων και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη της ομάδας, ενώ δέχεται και χορηγίες από φορείς και ιδιώτες αποκλειστικά σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: