Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

“Ο περί καρέκλας... λόγος και αντίλογος”

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Ι. ΣΑΛΙΩΝ

Ο ΜΠΕΚΡΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ...ΚΑΡΕΚΛΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ… ΣΑΝΙΔΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ  ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ...ΚΑΡΕΚΛΑ"
ΜΠΕΚΡΗΣ: (ΑΝΑΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΜΕ "ΑΔΕΞΙΕΣ" ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟ "ΠΑΤΩΜΑ")  Κάτσε μου  μωρή για να σου.... "κάτσω...... Κάτσε μου, λέω.........Αλλά καρέκλα δεν είσαι?????  Μοιάζεις και του λόγου σου με τη ΓΥΝΑΙΚΑ που όποιον δεν γουστάρει και δεν του "κάθεται" και τον "τουμπάρει" κι από πάνω....(ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, ΚΟΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΑ) Όλοι αγωνιζόμαστε για την "κυρία" από δω!!!! Η ΚΑΡΕΚΛΑ της ξεκούρασης και της τεμπελιάς...... Μετά προχωράμε στη μεγάλη της ...ΣΥΓΓΕΝΗ.......Την ...ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ.....Ναι για την ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ μιλάω.
(ΠΙΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ.... "ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΕΙ" ΜΕ ΝΕΥΡΑ)! -ΌΛΟΙ, μωρή, θέλουνε να σε "κατακτήσουνε" και μόλις κάτσουνε επάνω σου δεν το κουνάνε ρούπι...... Κι όμως όταν είσαι το αντικείμενο της ΔΥΝΑΜΗΣ, μωρή.
ΔΕΝ αξίζεις..... ευρώ! Για να σου δώσω να καταλάβεις, η λετρίνα, η λεκάνη δηλαδή του καμπινέ μας αξίζει περισσότερα από σένανε.....Διότι στην λετρίνα τους οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να "κάτσουνε" παρά σε σένα.... "κυρία" Καρέκλα μου.... Γι αυτό  και ξεγυμνώνουν τον...τον... (ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΟΥ) ΤΟΝ ..... "εαυτόν" τους σαν κάθονται εκεί, ενώ όταν κάθονται πάνω σου είναι ντυμένοι και πολύ... "κουμπωμένοι"....Τι είσαι δηλαδή????  Μια....Κωλο-KAPEKAA είσαι...... Και αν παρεξηγιέσαι που σε λέω έτσι πες μου λοσιόν τι ακουμπάμε εμείς οι άνθρωποι, όταν καθόμαστε επάνω σου?
(ΣΚΥΒΕΙ ΚΩΜΙΚΑ ΚΑΙ "ΣΤΗΝΕΙ" ΑΥΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η....ΚΑΡΕΚΛΑ}.
-Τι???? Εμ βέβαια δεν σε συμφέρει να μου απαντήσεις..... Όσο για την ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ που είπαμε προηγουμένως.......ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ!!!!! Κι εσύ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΕΚΛΑ σημαντική ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ όση δύναμη και να χεις πάντα θα "ΚΟΥΒΑΛΑΣ" ΤΑ....ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...., (ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ).....Θα μου πεις τώρα κι εσύ, πως το μόνο που κάνεις είναι να "φιλοξενείς" ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ "ΞΕΧΩΡΙ2ΕΙΣ" ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ .... "ΟΠΙΣΘΙΑ...... Γιατί, ΠΟΙΟΣ ΤΑ....ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ??????
Εμένα αυτά τα δύο μου φαίνονται κάτι σαν..... ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ......ένα πράμα.... (ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΠΕΚΡΗ ΠΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ....ΚΑΘΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑ! ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΤΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΓΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΚΡΕΓΙΟΝ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΗΣ.ΑΜΕΣΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΕΝΩ Ο ΜΠΕΚΡΗΣ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ....ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟΣ......).
-Πω Πω ....Αφροδίτη μου, ξενέρωσα.....Κάθε που οι Θεές έχουν ρεπό.....κατεβαίνουν στην Κέρκυρα, (ΓΥΡΙΖΕΙ - ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ)....,, -Εσύ βιάστηκες να με διαψεύσεις ε??????? Ξέρω ποια ερώτηση θα μου έκανες τώρα, ετούτη τη στιγμή,αν είχες φωνή...... Θα με ρωτούσες: (ΜΙΜΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗ ΦΩΝΗ...ΓΥΝΑΙΚΑΣ)
- Θα ήθελες ρε μεθύστακα να ήσουν , πριν από λίγο ......ΚΑΡΕΚΛΑ?????? (ΓΕΛΑΣΕΙ ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΑ) -ΧΑ ΧΑ ΧΑ !
Έ, όχι....Ούτε "τυχερή" είσαι ούτε άτυχη. Άψυχη είσαι,...Δεν έχεις φίλο, ούτε καν ...φύλο....Όποιος και να καθίσει επάνω σου δεν νιώθεις μήτε κούραση μήτε...ΗΔΟΝΗ....Είσαι ΑΝΕΡΑΣΤΗ αλλά όχι και ΑΓΕΡΑΣΤΗ!. Σε λίγους μήνες θα καταλήξεις στα...σκουπίδια. Κι εσύ και η συγγενής σου  η....."ΜΕΓΑΛΟ-ΚΥΡΙΑ" η πολυθρόνα!!!! Μοιάζεις με το ακριβό χαρτονόμισμα που αγοράζει κανείς πολλά ρολά υγείας, αλλά που με αυτό το ίδιο το ακριβό χαρτονόμισμα, δεν μπορεί κανείς μας να "σκουπίσει"  τον..... "ΑΥΤΟΝ" τέλος πάντων τον "τέτοιον" που "κάθεται" επάνω σου.....
-Τι είσαι, στην τελική, μωρή?????Ένα αντικείμενο είσαι και μάλιστα.... "τετράποδο"........Ξάπλα και ρέκλα στην...καρέκλα μωρή! (ΑΡΠΑΖΕΙ "ΒΙΑΙΑ", ΤΗΝ ΑΝΑΣΗΚΩΝΕ! ΜΕ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΜ....ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ)
-Θα σε κάνω κομμάτια μωρή ΑΧΡΗΣΤΗ.....!!!!! (ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ.....ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΤΩ, ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ...ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ. ....ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΚΥΒΟΝΤΑΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ"..ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ…).
- Συγχώρεσε με....Αλήθεια στο λέω.....Συγχώρεσε με.....Εσύ μια ταπεινή καρέκλα, έχεις δεχτεί στην "αγκαλιά" σου έχεις ξεκουράσει τόσους και τόσους σπουδαίους ανθρώπους της Θρησκείας και της Ιστορίας. (ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ) -Και πρώτον απ' όλους τον ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΙΗΣΟΥ αλλά και τους Αποστόλους ΤΟΥ, στον ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ. Θα μου "πεις" ότι ο Ιησούς κάθισε σε πάγκο..... Ε, και ο πάγκος ήτανε η ΠΡΩΤΟ-ΚΑΡΕΚΛΑ όπως λέμε.....ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!
-  Εσύ είσαι ΑΘΩΑ σαν το μαχαίρι που μπορεί να σκοτώνει στο χέρι του δολοφόνου αλλά θεραπεύει, ως νυστέρι, στο χέρι του χειρουργού ! Σαν το νυστέρι είσαι για τον κουρασμένο διαβάτη ή τον απόμαχο της ζωής  και σαν το μαχαίρι για τον καταδικασμένο σε θάνατο γιατί είσαι ΚΑΙ.....ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ, που ανάθεμα σε….
(ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΤΗ ΣΗΚΩΝΕΙ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΝΑΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ… ΑΠΑΞΙΩΣΗ)
Πάλι, μωρή, με συνεπήρε η "μαγεία" σου ΣΕΙΡΗΝΑ είσαι.....Με ξεγελάς με τη σιωπή σου....Όχι, όχι θα σε "πετάξω" στα σκουπίδια γιατί εσύ είσαι, τελικά, η αιτία του ΚΑΚΟΥ!
Πλέω καλύτερα, να σε ΧΑΡΙΣΩ στους ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, διότι σε αυτούς ΑΝΗΚΕΙΣ....
(ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ) Προτού φύγω, λέω να σας κάνω ένα τεστ γνώσεων.
Λοιπόν όποιος μου πει ΠΟΙΟΣ ΑΝΕΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ θα κερδίσει ένα σκαμπό, μια πολυθρόνα και μια...καρέκλα...Κι άμα είναι γυναίκα και ένα.....Π ΑΓΚΟ !!!! (Να περάσει από τον πάγκο να μας πει κιεμάς τι....ένιωσε!!!) ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΕΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ???? ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ...ΠΟΤΑΜΙ??????? ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΝ ΑΝΕΚΑΛΥΨΕ ΠΡΩΤΟΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ......ΕΛΛΗΝΑΣ   ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ........ (ΦΕΥΓΕΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ TON....KAPΕΚΛΑ ΤΟΥ).}

Σημ: Το κείμενο "Ο περί καρέκλας λόγος και αντίλογος" είναι από τη νέα επιθεώρηση μου με τίτλο "Το ευρώ το… τελευταίο" και είναι αφιερωμένο στην εξαιρετική μου φίλη κα Ελλη Νικολαίς Βάπτισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: