Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοφιλής προορισμός για την Σερβία η Ελλάδα

Περίπου 432.000 Σέρβοι τουρίστες πέρασαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, πέρυσι και φέτος ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 30%.
Σύμφωνα με στοιχεία του  Σερβικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, που επικαλείται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ο τηλεοπτικός σταθμός Β92, υπολογίζεται ότι, από τις αρχές Ιουνίου, σε ημερήσια βάση εισέρχονταν στα ελληνικά σύνορα μεταξύ 4.000-7.000 Σέρβων παραθεριστών, η πλειονότητα των οποίων προτίμησε τη βόρεια Ελλάδα. Τα ανωτέρω στοιχεία τοποθετούν την Ελλάδα στην κορυφή των τουριστικών προορισμών για τους Σέρβους πολίτες, οι οποίοι αναφέρονται κυρίως στην "καθαρή θάλασσα, την ασφάλεια, τις τιμές και την φιλοξενία".
Η απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου για τους Σέρβους πολίτες, συνεχίζει το δημοσίευμα, αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα που ώθησε πολλούς να επισκεφθούν την Ελλάδα για πρώτη φορά.
Αναφορικά με τις τιμές στην Ελλάδα, σημειώνεται ότι εν πολλοίς έχουν παραμείνει οι ίδιες, παρά την κρίση, ενώ παρατίθενται δηλώσεις του ιδιοκτήτη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Σίθων, κ. Ευάγγελου Ροδοκαλάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κρίση στους τουριστικούς προορισμούς, επισημαίνοντας τα εξής: "Η περίοδος δεν ήταν καθόλου άσχημη. Χάσαμε τους τουρίστες από τη Γερμανία, αλλά το κενό αναπληρώθηκε από Σέρβους και επισκέπτες από την Ανατολική Ευρώπη. Η κρίση δεν έγινε αισθητή εδώ, όμως είναι ορατή στις πόλεις, εξαιτίας της ανεργίας και της μείωσης των μισθών. Βέβαια, αυτό δεν επηρέασε την αύξηση των τιμών στην τουριστική αγορά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: