Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ανατροπή δεδομένων

Σε μια δυναμική υπέρβαση των διαφορών που τους χώριζαν προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες των Κερκυραϊκών Νέων, οι Γιώργος Καλούδης και Μάκης Φόρτες, που αμφότεροι είχαν αποφασίσει την αυτοτελή κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ως επικεφαλής συνδυασμών για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην πολύωρη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη Γιώργος Καλούδης και Μάκης Φόρτες κατέληξαν σε μια κοινή συνισταμένη όσον αφορά τις αρχές του συνδυασμού καθώς και το πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας τους όλο το επόμενο διάστημα.
Επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι ο Γιώργος Καλούδης ενώ ο Μάκης Φόρτες θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Η εξέλιξη αυτή, όπως έλεγαν χθες κύκλοι που γνωρίζουν τα δεδομένα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δημιουργεί μια νέα δυναμική στο εκλογικό τοπίο καθώς συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις σ΄ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο ενώ φαίνεται να εκφράζει την κυρίαρχη συνιστώσα σε επίπεδο κοινωνίας του κυβερνητικού χώρου δημιουργώντας έτσι τεράστιους πονοκέφαλους για τους επιτελείς της Ιπποκράτους και τα συστήματα εξουσίας που αποφάσισαν χωρίς ουσιαστικές δημοκρατικές διαδικασίες την επιλογή του Ηλία Μπεριάτου για τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ.
Κύκλοι του ψηφοδελτίου Καλούδη έλεγαν χθες ότι εξίσου θετικά είναι και τα μηνύματα που έρχονται από τη Ζάκυνθο καθώς και εκεί γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με ευρύτερο κύρος και κοινωνική υπόσταση, δηλώνουν αποφασισμένα να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο Καλούδη με στόχο και σκοπό τη συγκρότηση μιας περιφερειακής αυτοδιοίκησης ικανής αλλά ταυτόχρονα πολιτικά ανεξάρτητης ώστε να διεκδικήσει αποτελεσματικά για τα ζητήματα των κατοίκων του Ιονίου.
Προσέθεταν μάλιστα ότι τα ονόματα των στελεχών του ψηφοδελτίου από τη Ζάκυνθο που θα ανακοινωθούν ίσως και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβεβαιώσουν για τους γνωρίζοντες τα θέματα της Περιφέρειας την δυναμική εξέλιξη του ψηφοδελτίου Καλούδη.

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Ο ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ
Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων και με έκδηλη την ανησυχία σε επίπεδο κόμματος για την δυσκολία και κυρίως την άρνηση γνωστών στελεχών να είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο που θα ηγηθεί ο Ηλίας Μπεριάτος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα βρίσκεται από σήμερα στην Κέρκυρα πραγματοποιώντας κύκλους επαφών και συναντήσεων επιχειρώντας ταυτόχρονα να ανατρέψει την εικόνα του διορισμένου από το κομματικό σύστημα εξουσίας και να προβάλει την ιδιότητα του επιστήμονα - τεχνοκράτη που έχει άποψη, όραμα και θέληση για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ετσι σήμερα το απόγευμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί σε σύσκεψη γνωστά στελέχη του κόμματος που έχουν θεσμικό και κοινωνικό ρόλο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επιχειρηθεί να υπάρξει συμφωνία στο όνομα του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας. Κύκλοι που γνωρίζουν τα εσωκομματικά δεδομένα του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν χθες ότι η επιλογή αυτού του ονόματος αποτελεί αγκάθι για τον Ηλία Μπεριάτο καθώς αν αρνηθεί τις προτάσεις του γραφείου Γκερέκου που στοχεύουν σε ένα και μόνο πρόσωπο είναι πολύ πιθανόν να χάσει την αμέριστη στήριξη της βουλευτού η οποία προς το παρόν δηλώνει αλληλέγγυα στο πρόσωπό του. Εξίσου όμως δύσκολη θα είναι και η απόφαση αποδοχής καθώς έτσι ο συνδυασμός Μπεριάτου θα ταυτιστεί με ένα στενό σύστημα τοπικής εξουσίας το οποίο έχει χάσει σε αρκετές περιπτώσεις την κοινωνική δυναμική του, ελέγχεται για την αξιοπιστία του και συρρικνώνεται σχεδόν καθημερινά.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΠΥΡΟΥ
Οι πληροφορίες ότι Γιώργος Καλούδης και Μάκης Φόρτες κατέληξαν σε συμφωνία κοινής καθόδου προκάλεσαν συναγερμό και στο ψηφοδέλτιο Σπύρου καθώς είναι γνωστό ότι ο Μάκης Φόρτες είχε δίπλα του από τη στιγμή που ξεκίνησε την πορεία προς τις εκλογές του Νοεμβρίου, γνωστά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από όλα τα νησιά του Ιονίου τα οποία θα συνεχίσουν να τον ακολουθούν έχοντας και αυτά τις ενστάσεις τους για τις επίσημες επιλογές της Ρηγίλλης.
Η περίπτωση της Ζακύνθου, όπως έλεγε στα Κερκυραϊκά Νέα πρόσωπο που γνωρίζει τα δεδομένα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι χαρακτηριστική. Ετσι, χθες ο Σπύρος Σπύρου σε μια κίνηση τόνωσης του δικού του προφίλ και γενικότερα του συνδυασμού που θα ηγηθεί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος μάλιστα προχώρησε και σε ανοικτή δήλωση υποστήριξης της υποψηφιότητάς του με θερμά λόγια για την προσωπικότητα του πρώην βουλευτή της Ν.Δ.
Ωστόσο και εδώ το στρατόπεδο Σπύρου έχει αρκετούς πονοκεφάλους με χαρακτηριστική την περίτπωση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη αλλά και στελεχών του κόμματος που ενώ η μέχρι σήμερα αυτοδιοικητική τους πορεία δεν συνηγορεί θετικά για την ένταξή τους σε ένα ψηφοδέλτιο που θα δίνει την εικόνα μιας νέας σελίδας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιδιώκουν την ένταξή τους στο συνδυασμό καθιστώντας όμως τελικά τον επικεφαλής του απολογητή του έργου αυτοδιοικητικών αρχών στις οποίες τα συγκεκριμένα στελέχη ήταν επιφανή πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: