Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ετοιμοι για νέες κινητοποιήσεις οι Λευκιμμιώτες

Ετοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι κάτοικοι της Λευκίμμης και ειδικότερα τα μέλη του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου “Αλεύχιμον” και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, με ανακοίνωση που απέστειλαν χθες στα τοπικά ΜΜΕ, μετά την υπογραφή της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΑ από τον Γενικό Γραμματέα της ΠΙΝ.
Συγκεκριμένα, στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
“Ο Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας είναι ένα παράνομο έργο το οποίο στερείται χωροθέτησης και κατασκευάστηκε χωρίς Περιβαλλοντικούς Όρους αφού αυτοί έχουν λήξει από το 2007.
Θεωρούμε την υπογραφή έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων για το Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας, από το Γ.Γ. της Π.Ι.Ν., πράξη παράνομη, για τους λόγους που έχουμε περιγράψει στα εξώδικα τα οποία έχουν σταλεί σε κάθε αρμόδιο ανεξαρτήτως θέσης. Δηλώνουμε ότι θα ενεργοποιήσουμε αμέσως τα παραπάνω εξώδικα και σύντομα θα προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Απαντώντας ο ΓΓ της ΠΙΝ Κώστας Γεωργαλίδης στους κατοίκους της Λευκίμμης υποστήριξε ότι " έχουν μια σεβαστή άποψη. Δεν κατανοούν όμως ότι μέσα από την υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων κερδίζουν μια σειρά από άλλα πράγματα. Η ουσία του πράγματος είναι να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ και να γίνει αλλαγή της χρήσης του ΧΥΤΑ κάτι που μπορεί να γίνει με Περιφερειακή αναθεώρηση του σχεδιασμού και αυτό ακριβώς πετυχαίνουμε.
Αν δεν υπέγραφα τους όρους δεν θα παίρναμε παράταση, θα είχαμε πρόστιμα από 1η Ιουλίου.
Η Ε.Ε. δέχθηκε της προτάσεις μας και δέχονται το δικαίωμα αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού και το θέμα αλλαγής της χρήσης.
Όλα αυτά αποτελούν επιτυχία και είναι για το καλό τους. Ένα τυπικό καθαρά σκέλος που είναι αναγκαίο για την Ε.Ε.
Δε θα υπάρξει αδειοδότηση γιατί υπήρξε συνένωση με το Νομάρχη και υπήρξε συνεννόηση και με τον Σύνδεσμο Καθαριότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: