Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Συγκρατημένη αισιοδοξία από Γερουλάνο για τον τουρισμό

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος αναφορικά με την προσέλευση τουριστών στη χώρα μας τη θερινή περίοδο.
«Δεν θα πω ότι θα είναι καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό» δήλωσε ο υπουργός στο Reuteurs ενώ σημείωσε ότι η πρωτεύουσα είναι αυτή που επλήγη περισσότερο απο τις ακυρώσεις λόγω των διαδηλώσεων του προηγούμενου μήνα κατά των οικονομικών μέτρων.
Ο κ. Γερουλάνος εμφανίστηκε επιφυλακτικός τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή, αλλά όπως είπε «ελπίζουμε να ανακτήσουμε πολλές από τις απώλειες».
Στην κατεύθυνση αυτή ο υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξουν κίνητρα προς τους τουρίστες, όπως η κάλυψη των εξόδων διαμονής για όσους αναγκαστούν να παραμείνουν περισσότερες ημέρες στην Ελλάδα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων ή ακύρωσης πτήσης.
Επίσης, όπως είπε ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάρτηση του κλάδου του τουρισμού από τους Ευρωπαίους. Ενδεικτικά να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί και οι Βρετανοί αντιστοιχούν περίπου στο ένα τρίτο των περίπου 15 εκατ. επισκεπτών στη χώρα μας ετησίως απ΄όπου όμως προήλθαν και περισσότερες ακυρώσεις.
Για το λόγο αυτό ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες από χώρες της Ασίας, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ιαπωνία που, όπως είπε, «μπορεί να είναι πολύ σημαντικοί» μακροπρόθεσμα.
Οι επισκέπτες αυτοί «δεν έχουν προτίμηση σε συγκεκριμένη εποχή» τόνισε ο κ. Γερουλάνος διαχωρίζοντάς τους από τους Ευρωπαίους «λάτρεις του ήλιου και της θάλασσας». «Δεν τους αρέσει η υπερβολική ζέστη και προτιμούν περιόδους κατά τις οποίες μπορούν να πάνε και να επισκεφθούν μνημεία και χώρους πολιτισμού» πρόσθεσε.
Για το σκοπό αυτό ο υπουργός πρόκειται να μεταβεί αυτή την εβδομάδα στην Κίνα σε μια προσπάθεια προώθησης του ελληνικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: