Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

“Λαϊκή συσπείρωση” ο τίτλος του συνδυασμού του

Συνέντευξη τύπου έδωσε χθες το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος  Περιφερειάρχης της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στη περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές Θόδωρος Γουλής, μετά την ανακήρυξή του ως υποψηφίου.
Ο κ. Γουλής είπε τα εξής: «Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες μεγάλης όξυνσης όλων των εργατικών και λαϊκών προβλημάτων. Η λαϊκή οικογένεια όλο και θα δυσκολεύεται να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες διατροφής, ένδυσης, μόρφωσης των παιδιών της, υγείας.
Αυτό γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας το πρόγραμμά της και το αντιλαϊκό  μνημόνιο έχει περάσει σε μια άνευ προηγουμένου συνολική επίθεση στο εισόδημα και σε όλα τα εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα.
Ο Καλλικράτης αποτελεί εργαλείο τοπικής διοίκησης για το άπλωμα της αντιλαϊκής επέλασης στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Κριτήριο θετικής δυναμικής για τις πολιτικές εξελίξεις και τα λαϊκά δικαιώματα αποτελεί σήμερα η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, η συμπαράταξη και κοινή συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ όλων εκείνων που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ενισχυθεί το αντίπαλο λαϊκό δέος, να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Κριτήριο θετικής δυναμικής είναι να χάσουν αισθητά τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με το συνεργάτη του ΛΑΟΣ, να αποδοκιμαστούν εκείνοι που στο όνομα των τάχα ανανεωτικών και νεωτεριστικών πολιτικών τους θέσεων γεύθηκαν το μέλι της διοίκησης.
Τα τοπικά όργανα ασκούν διοίκηση, δεν είναι συνδικαλιστικά όργανα, επομένως οι δυνάμεις που εκλέγονται όταν δεν έχουν πολιτική ριζικής εναντίωσης και ρήξης, τότε ενσωματώνονται και γίνονται όργανα της κρατικής πολιτικής
ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ:
1. μέτρα για το φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον για δημόσια έργα κοινωνικών υποδομών.
2. για την λαϊκή υγεία και πρόνοια.
3. για τη μόρφωση και παιδεία του λαού και της νεολαίας.
4. μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
5. για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.
6. για την μάχη κατά των ναρκωτικών.
7. για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών-μεταναστών, προσφύγων, κατά της κρατικής καταστολής και των τοπικών οργάνων χειραγώγησης και καταστολής.
Θα πρωτοστατήσουμε στην αποκάλυψη της αδικίας, στην αποκάλυψη της κερδοσκοπίας, στην οργάνωση, στήριξη και αλληλεγγύη των αγώνων, στην αναγέννηση και ανασύνταξη του κινήματος για απόσπαση κάποιων κατακτήσεων, για την τελική νίκη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: