Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ενημερωτική συνάντηση Τρεπεκλή - Πουλημένου

Επίσκεψη στον Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής  στο πλαίσιο της ενημέρωσης  από τους φορείς της Κέρκυρας για τα ζωτικά ζητήματα του τόπου ενόψει της εφαρμογής του Καλλικράτη και της δημιουργίας του ενιαίου Δήμου του νησιού.
 Ο κ. Τρεπεκλής μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι «Ενημερώθηκα για τις μελέτες για την ανάπτυξη του τόπου. Τα προβλήματα είναι γνωστά και η επόμενη μέρα χρειάζεται αποφασιστικότητα, ταχύτητα και χρηματοδοτήσεις.
Το ΕΣΠΑ είναι κοντά και πρέπει να επιμείνουμε με γρήγορες αποφάσεις σε μελέτες οι οποίες προέρχονται με επώνυμες χρηματοδοτήσεις.
Το οδικό δίκτυο είναι κάτι που ταλαιπωρεί τους δημότες μας και πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό. Πρέπει να κάνει πολλά η πολιτεία στον τομέα της ανάπτυξης ξεδιπλώνοντας τον παράγοντα οδικό δίκτυο.
Παράκαμψη Μπενιτσών, Τρία Γεφύρια – Βρυώνη, Παράκαμψη Σκριπερού και παράκαμψη πόλεως σημαίνουν ανάπτυξη.
Συζητήσαμε το θέμα του προσωπικού και της μετάβασής τους η οποία πρέπει να γίνει ομαλά.
Στον πρωτογενή τομέα υπάρχει πρόβλημα και δεν έχουμε και την απαιτούμενη στήριξη από την πολιτεία.
Πρέπει να χαραχθεί και νέα πορεία στον τουρισμό αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο ο οποίος πρέπει να στηριχθεί από το ΕΣΠΑ.
Το 2011 αν είναι όπως η φετινή θα δημιουργήσει πρόβλημα».
Από την πλευρά του ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος υποστήριξε ότι « Συζητήσαμε για πάνω από μία ώρα για όλα τα προβλήματα του τόπου και τα θέματα τα οποία χειρίζεται η ΝΑΚ. Τον ενημέρωσα για την πορεία των έργων που εκτελεί η ΝΑΚ και τις 10 μελέτες που υλοποιεί η Νομαρχία και από την 1η Ιανουαρίου θα βρίσκονται στα χέρια του Δήμου και που αυτές στην πλειονότητά τους αφορούν έργα οδοποιίας και σχολικών κτιρίων.
Τον ενημέρωσα για την οικονομική κατάσταση της Νομαρχίας και τις εκκρεμότητες τις οποίες θα μεταβιβάσει στον νέο Δήμο.
Εκκρεμότητες οι οποίες είναι οικονομικές υποχρεώσεις οι οποίες θα είναι κοντά στο μηδενικό χρέος μιας και η ΝΑΚ είναι υγιής οργανισμός.
Ανταλλάξαμε και σκέψεις για τον τρόπο λειτουργίας του νέου Δήμου και τα προβλήματα που κληρονομεί.
 Εγώ προσωπικά, ενδιαφέρομαι για τον τόπο. Το τι θα κάνω στο πλαίσιο του Καλλικράτη, αυτό είναι κάτι που θα το προσδιορίσω εν καιρώ, όταν θα έρθει η ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: