Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ: Συνεχίζεται το αδιέξοδο για τους 30 συμβασιούχους

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχιακό Μέγαρο πραγματοποίησαν οι 30 εργαζόμενοι του δήμου Κερκυραίων οι οποίοι ακόμα δεν έχουν καμία εξέλιξη στο θέμα τους παρά τις συνεχιζόμενες τελευταίες κινητοποιήσεις τους.
Στο πλευρό τους για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Γεράσιμος Βλάσσης και η πρόεδρος του ΕΚΚ Σοφία Λίβερη.
Ο κ. Βλάσσης μιλώντας στους δημοσιογράφους τονισε ότι «Ο αγώνας του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ για τους 30 που είναι όμηροι εργασιακά εδώ και 17 χρόνια. Μόνο υποσχέσεις μέχρι σήμερα. Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου να επιλυθεί το θέμα. Είναι οι τελευταίοι σε όλη την Ελλάδα συμβασιούχοι που δεν έχουν γίνει αορίστου χρόνου σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις».
Από την πλευρά της η κ. Λίβερη επεσήμανε ότι «Το ΕΚΚ συμπαρίσταται στους 30 εργαζομένους του Δήμου Κερκυραίων που βρέθηκαν στη δίνη των απολύσεων απο τις αρχες του 2007 μόλις ανέλαβε παρούσα δημοτική αρχή. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου ο κ. Μικάλεφ καταφέρθηκε εναντίον μου και εναντίον Εργ. Κέντρου γιατί υποστηρίξαμε τους εργαζόμενους που είχαν κριθεί  με απόφαση του δικαστηρίου ως αορίστου χρόνου.
Επειδή έχει ασθενή μνήμη του υπενθυμίζω ότι όπως συμπαρασταθήκαμε τότε που ο ίδιος τους καλούσε  στο γραφείο του και τους έλεγε παραιτηθήτε και φύγετε χωρίς αποζημιώσεις, έτσι τους στηρίζουμε και σήμερα. Ο Δήμαρχος φέρει την πολιτική ευθύνη πριν τελειωσει ο μήνας. Οτι βοήθεια θέλουν οι εργαζόμενοι θα την παρέχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: