Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Γνωστά στελέχη του ΣΥΝ παραιτήθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή

Δέκα στελέχη του ΣΥΝ Κέρκυρας υπέβαλαν με γραπτή τους δήλωση την παραίτησή τους από τη Νομαρχιακή Επιτροπή, μετά τις αποφάσεις του 6ου συνεδρίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα αναφέροντας ότι η κίνησή τους αποτελεί πράξη πολιτικής εντιμότητας αφού δεν μπορούν να μετέχουν στη ΝΕ του κόμματος της οποίας η πολιτική γραμμή δεν συνάδει με τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ανοικτού κόμματος της ανανεωτικής αριστεράς.
Πρόκειται για τους Βάρθη Λεωνίδα, Βλάχο Σωτήρη, Κορωνάκη Φίλη, Λευθεριώτη Κώστα, Μπόγδο Γιάννη, Σαλβάνο Τάσο, Στογιάννο Αλέκο, Λιάνα Τσιρίδου, Χαλικιόπουλο Γιάννη και  Ψαρράκη Μάρκο.
Η δήλωση παραίτησης που απέστειλαν στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρει τα εξής:
"Μετά τις αποφάσεις του 6ου συνεδρίου του Συνασπισμού, οι υπογράφοντες, μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΝ, υποβάλλουμε την παραίτησή μας από το καθοδηγητικό όργανο του Νομού για τους ακόλουθους λόγους:
Τα τελευταία χρόνια η επίδραση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τον ΣΥΝ από κόμμα προτάσεων σε κόμμα διαμαρτυρίας, ενώ αλλοίωσε τη  φυσιογνωμία του, ως κόμματος με προγραμματικό λόγo, ως κόμματος πρωτοπόρου στην προγραμματική σύγκλιση αριστεράς και οικολογίας.
Η τάση ρευστοποίησης του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε μία επιλογή πολιτικών συμμαχιών, δημιουργώντας στην ουσία ένα άτυπο κόμμα με πολλαπλά πολιτικά κέντρα αποφάσεων.
Στο πρόσφατο συνέδριο ελήφθησαν αποφάσεις, οι οποίες περιορίζουν ουσιαστικά την εσωκομματική δημοκρατία, ακρογωνιαίας λίθου της πολιτικής των ανανεωτικών δυνάμεων της αριστεράς.
Αντί της επιστροφής, έστω, στην αρχική ιδρυτική συμφωνία του συμμαχικού σχήματος, η πλειοψηφία επέλεξε τον στενότερο εναγκαλισμό με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, πολλές από τις οποίες έχουν σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές – αγεφύρωτες, όπως αποδείχθηκε στην πράξη - σε σχέση με τις αρχικές αναφορές του ΣΥΝ.
Η παραίτησή μας αποτελεί πράξη πολιτικής εντιμότητας, καθώς δεν μπορούμε να μετέχουμε στη Ν.Ε. ενός κόμματος, η πολιτική γραμμή του οποίου δεν συνάδει πλέον με τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου, ανοικτού κόμματος της ανανεωτικής αριστεράς, όπως αυτά συμφωνήθηκαν κατά την ιδρυτική πράξη του ΣΥΝ.
Τα παραιτηθέντα μέλη: Βάρθης Λεωνίδας, Βλάχος Σωτήρης, Κορωνάκης Φίλης, Λευθεριώτης Κώστας, Μπόγδος Γιάννης, Σαλβάνος Τάσος, Στογιάννος Αλέκος, Λιάνα Τσιρίδου, Χαλικιόπουλος Γιάννης, Ψαρράκης Μάρκος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: