Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Εντονες ζυμώσεις για υποψηφιότητες για Δήμο και Περιφέρεια

Πλήθος γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες υποψηφιότητα για το Δήμο της Κέρκυρας αλλά και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας που είχε ανακοινώσει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σε εκείνους που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο της Κέρκυρας είναι οι: Χρύσανθος Σαρλής, Τάκης Μεταλληνός, Αλέκος Αυλωνίτης, Σωτήρης Μικάλεφ χωρίς ωστόσο η λίστα των υποψηφίτων να κλείνει εκεί αφού τα ονόματα δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά.
Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατέθεσαν τα βιογραφικά τους σημειώματα ενδιαφερόμενοι για να ηγηθούν του ψηφοδελτίου που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ είναι οι Ανδρέας Παγκράτης, Χρύσανθος Σαρλής, Παναγιώτης Σκληρός, Μάκης Φόρτες και Γιώργος Καλούδης.
Ωστόσο και για αυτήν την θέση τα ονόματα δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά χωρίς να λείπουν κι εδώ οι εκπλήξεις.
Στο μεταξύ ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Χρυσόστομος Μπούκας εισπράτει ήδη τα πρώτα αρνητικά σχόλια για τον τρόπο και την διαδικασία της εσωκομματικής διαβούλευσης την οποία ισχυρίστηκε ότι κάνει με σκοπό αφενός μεν να ομογενοποιήσει τις δυνάμεις του κόμματος και αφετέρου να προλάβει επιλογές και εκπλήξεις από την Αθήνα.
Ανάμεσα σ’ αυτούς οι οποίοι με δήλωσή τους επικρίνουν τον Χρυσ. Μπούκα για τους κατά το δοκούν συνομιλητές του, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές Σπύρος Βεντούρας.
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Βεντούρας σημειώνει:
“Η δήλωση του γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, κ Χ. Μπούκα, στην εκπομπή του CORFU CHANEL "Λόγος Αντίλογος" την Παρασκευή 11-6-2010, "Δεν κάλεσα για διαβούλευση τον  κ Σ. Βεντούρα γιατί αυτός είναι εκτός γραμμής ΠΑΣΟΚ", υπερέβη τα εσκαμμένα και δείχνει αν μη τι άλλο την ολοκληρωτική και  επιπόλαια αντίληψη με την οποία διαχειρίζεται τη θέση την οποία του εμπιστεύτηκαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας.
Η αντιμετώπιση τόσο του κ Μπούκα όσο και της ομάδας που εκπροσωπεί απέναντι στο πρόσωπο μου και στη Δύναμη Παρέμβασης,  εξακολουθεί να είναι προκλητικά εμπαθής και απαξιωτική.
Είμαι υποχρεωμένος σεβόμενος τους λαϊκούς αγώνες  που έχουν γίνει για το ΠΑΣΟΚ να θυμίσω στον κ Μπούκα  ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε αυλή ούτε τσιφλίκι του για να  βγάζει όποιον θέλει απ΄ έξω.
Είναι καθήκον του γραμματέα  της ΝΕ να ακούει να συσπειρώνει και να λειτουργεί ενωτικά, τίποτα από αυτά δεν έχει κάνει ο κ Μπούκας τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κίνημα του λαού,  το οποίο έχει προσφέρει σπουδαίο έργο στον τόπο μας.  Δεν πρέπει  όμως να ξεχνάμε ότι κατά καιρούς  έχει χρησιμοποιηθεί  και  ως όχημα ανέλιξης και προώθησης της πολιτικής τους καριέρας από  πολλούς καιροσκόπους που παριστάνουν τους δημοκράτες.
Γι αυτό καλό θα είναι ο κ Μπούκας άλλη φορά να σκέπτεται περισσότερο πριν κάνει δημόσιες δηλώσεις οι οποίες  κάθε άλλο παρά συσπειρώνουν τους οπαδούς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ,  ιδιαίτερα τα στελέχη εκείνα στα οποία κανείς δεν έχει να προσάψει το παραμικρό.
Είναι αυτονόητο ότι οι προσωπικές στρατηγικές είναι καταδικαστέες, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από  πρόσωπα τα οποία κατέχουν τόσο σπουδαίο θεσμικό ρόλο, όπως αυτός του  γραμματέα της ΝΕ. Οι  στρατηγικές  αυτές  θα αποκαλυφθούν σύντομα και θα καταδικαστούν από τον Κερκυραϊκό λαό”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥΛΙΕΖΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Πουλιέζος σημειώνει:
“Η απόφασή μου να μην καταθέσω στο ΠΑΣΟΚ ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας για τη Δημαρχία Κερκυραίων, έχει σχέση με τους όρους που τέθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και όχι με το δικό μου ενδιαφέρον.
Το ΠΑΣΟΚ, έθετε ως όρο, όσων συμμετείχαν στη διαδικασία, να αποδεχθούν εν λευκώ και εκ των προτέρων ότι θα ακολουθήσουν τον επικεφαλής που θα επιλέξει ο κομματικός μηχανισμός από την Αθήνα.
Κάτι τέτοιο όμως, δεν μπορεί να ισχύσει και μάλιστα για μια τόσο ευαίσθητη και πολύπλοκη απόφαση όπως η επιλογή του ανθρώπου που θα κλιθεί να συγκεράσει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και ίσως να διοικήσει ολόκληρο το νησί μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση όπως η σημερινή με πολύ μεγαλύτερες αρμοδιότητες σε σχέση με το παρελθόν.
Στην 20ετή ενασχόλησή μου με τα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  ο Κερκυραϊκός Λαός με τίμησε, αναδεικνύοντάς με πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο Κερκυραίων επανειλημμένα. Φρόντισα να ανταποδώσω την τιμή αυτή, στο πλαίσιο της έντιμης και καθαρής υπηρέτησης των κοινών μας πραγμάτων προς όφελος της κοινωνίας και μόνο. Χωρίς να φείδομαι πολιτικού κόστους.
Η εντιμότητα αυτή, δεν μου επιτρέπει να κάνω χρήση της ηλεκτρονικής υποψηφιότητας στο ΠΑΣΟΚ, αποδεχόμενος με τον τρόπο αυτό τους όρους της και στη συνέχεια - αν δεν μου είναι αρεστή η κομματική επιλογή - να τους αγνοήσω απλά προσποιούμενος ότι "δεν γνωρίζω ή δεν ενθυμούμαι".
Ούτε φυσικά θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την "ευέλικτη" δυνατότητα να προταθώ από τρίτους, υποστηρίζοντας στο τέλος οτι δεν δεσμεύθηκα για τίποτα έναντι κανενός.
Προτιμώ, όπως έπραττα πάντοτε, να ξεκαθαρίσω εξ' αρχής τη θέση μου, χωρίς υπαινιγμούς ή μισόλογα έναντι προσώπων και καταστάσεων, σεβόμενος έτσι, μεταξύ άλλων και τον πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκω από το 1977.
Είμαι σίγουρος, ότι η στάση αυτή, θα βοηθήσει προκειμένου να διαμορφωθεί το καλύτερο δυνατό πλαίσιο συγκρότησης ενός ικανού ψηφοδελτίου να οδηγήσει τον τόπο μακριά από τα σημερινά προβλήματα, δίδοντάς του ταυτόχρονα όραμα ρεαλιστικής ανάπτυξης.
Στη διαδικασία εξεύρεσης του προσώπου που θα ηγηθεί της προσπάθειας αυτής, παραμένω ενεργός, θεωρώντας ότι η πείρα μέσα από την ενασχόλησή μου με την Αυτοδιοίκηση, ο καθαρός λόγος αλλά και η  ορθολογική αντιμετώπιση των πραγμάτων, μου δίνει το δικαίωμα σε μια τέτοια προσδοκία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: