Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΚΕ: Το ΠΑΣΟΚ θέλει εργαζόμενους υποταγμένους και με σκυμμένο το κεφάλι

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ αναφέρει: “Ο γρ. της ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Μπούκας ως συνεπής υπονομευτής των ταξικών αγώνων ενάντια στην αντεργατική πολιτική που εφάρμοζε πριν η κυβέρνηση της ΝΔ τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά επίθεση στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στο ξενοδοχείο "ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ" και συνολικά ενάντια στους αγώνες των ξενοδοχοϋπαλλήλων που οργανώνει το ταξικό τους σωματείο.
Ισχυρίστηκε προκλητικά ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο "ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ" οδήγησαν στο κλείσιμο του ξενοδοχείου και την περιοχή Μοραΐτικα σε οικονομική αποστέωση. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκει να φέρει σε αντιπαράθεση του ξενοδοχοϋπαλλήλους με τους μικρούς επαγγελματίες της περιοχής Μοραΐτικα και να κρύψει επιμελώς τις ευθύνες και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει.
Μια πολιτική που έχει οδηγήσει τους μεν εργαζόμενους στο ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ στο έλεος και στο φάσμα της πείνας, τους δε μικρούς επαγγελματίες της περιοχής Μωραϊτικά σε οικονομικά αδιέξοδα και αρκετούς σε αφανισμό. Μια αντεργατική πολιτική που ισοπεδώνει ότι έχει μείνει όρθιο από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, γυρνάει τη ζωή των εργαζόμενων και των παιδιών τους 100 χρόνια πίσω.
Για τη διαμορφωμένη άσχημη κατάσταση δε φταίνε οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Φταίει το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία βρίσκονται στα χέρια εκείνων που επενδύουν όσο υπάρχουν κέρδη και όταν δυσκολεύονται να βγάλουν όσο κέρδη θέλουν τα κλείνουν.
Φταίει η πολιτική του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας που ενισχύει τους πολυεθνικούς μονοπωλιακούς ομίλους, τη θέση και τη διαπραγματευτική ισχύ των tour operators σε βάρος των μικρών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των ενοικιαζόμενων δωματίων. Φταίει η άναρχη ανάπτυξη, η υπερπροσφορά ξενοδοχειακών κλινών που σε συνδυασμό με τη μείωση του τουριστικού ρεύματος, έχουν οδηγήσει στην αναστολή της λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Αλήθεια ποιος έκλεισε το club med, τα ξενοδοχεία του κ. Ζερβού, το Mane Gregia και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Μπούκα η δράση και η πολιτική του ΚΚΕ που την χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά πολιτική "αμερικάνικου κόνδορα" γιατί το ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Γιατί το ΚΚΕ στήριξε με τον βουλευτή του και με όλες τις δυνάμεις του τους αγώνες που οι ίδιοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αποφάσισαν και οργάνωσαν. Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που στάθηκε απέναντι, τους υπονόμευσε και συνεχίζει να υπονομεύει, τους χαρακτήρισε ως "τυφλή σύγκρουση" γιατί ως κόμμα της πλουτοκρατίας θέλει εργαζόμενους υποταγμένους με σκυμμένο το κεφάλι χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύγχρονους δούλους του 21 αιώνα.
Οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία χρόνων και έχουν δει ποιος είναι δίπλα τους και ποιος απέναντι. Γνωρίζουν ότι κάθε χτύπημα στο ΚΚΕ είναι ενάντια στους ίδιους, στους αγώνες που αναπτύσσουν, στο λαϊκό κίνημα. Έχουν συμφέρον λοιπόν να ενισχύσουν τους ταξικούς αγώνες αποσύροντας την στήριξη που έδωσαν με την ψήφο τους στα κόμματα που στήνουν στο τοίχο τα δικαιώματά τους και να τα τιμωρήσουν πολιτικά.
Καλούμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού δεν μπορεί να δώσει οριστική λύση ας πάρει τουλάχιστον μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στο "ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ" και συνολικά για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα είναι άνεργοι όπως επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού (1.400 ευρώ) για όλη την περίοδο της ανεργίας, έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αναγνώριση του διαστήματος της ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, πάγωμα δανείων, να μην διακόπτονται οι παροχές σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό κλπ. Αντίστοιχα μέτρα να πάρει και για τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που ζουν με το άγχος της έξωσης, της διαμαρτυρίας των γραμματίων και της ακάλυπτης επιταγής και αρκετοί οδηγούνται στον εκτοπισμό από την αγορά και τον αφανισμό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: