Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Σήμερα η συνάντηση στην Περιφέρεια για τους 30 του Δήμου Κερκυραίων

Σήμερα αναμένεται να γίνει η συνάντηση στη ΠΙΝ για το θέμα των 30 πρώην συμβασιούχων του Δήμου Κερκυραίων. Στη συνάντηση έχουν κληθεί εκτός του νυν δημάρχου Σ. Μικάλεφ και οι πρώην κ.κ. Τρεπεκλής, Σαρλής.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Κέρκυρας Γεράσιμο Βλάσση δεν έχουν καλεστεί στην συνάντηση εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά όπως είπε αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία αφού η άποψή τους έχει διατυπωθεί κατ’ επανάληψη.
Ο κ. Βλάσσης σημείωσε ότι επίσης ότι  οι  εργαζόμενοι στους  Ο.Τ.Α. Ν. Κέρκυρας, ξεκίνησαν από χθες 24ωρη στάση εργασίας τις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας καθημερινά διεκδικώντας την άμεση εργασιακή  τακτοποίηση των 30 εργασιακά ομήρων συναδέλφων του Δήμου Κερκυραίων.
“Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε απαθείς, αμέτοχοι και αδρανείς. Ενωτικά, μαζικά, δυναμικά συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους  μας και ζητάμε ισονομία και δικαιοσύνη», κατέληξε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
Τη συμμετοχή των εργαζομένων στους ΟΤΑ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για τις 29 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεράσιμος Βλάσσης.
Ο κ. Βλάσσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι “οι εργαζόμενοι είναι ριζικά αντίθετοι στο σχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό και τα εργασικά. Στα άδικα και αντικοινωνικά δημοσιονομικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση έρχεται να προστεθεί ένα εξίσου κοινωνικά άδικο νομοσχέδιο για το κοινωνικοασφαλιστικό και εργασιακό σύστημα. Ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της Κοινωνικής Ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους ενώ αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη της οικονομικής υποστήριξής του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές. Το ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να γίνει βιώσιμο και αποτελεσματικό, αν υπάρξει η αναγκαία πολιτική βούληση και αντιμετωπισθούν οι κύριες αιτίες που είναι οι πόροι (τα έσοδα) και όχι οι παροχές που είναι ελεημοσύνης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: