Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Κοινή επιστολή με αφορμή των υπόθεση του Zenith

Κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απέστειλαν ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Κέρκυρας, η Ενωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου και ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης …



"Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αναφερόμεθα στα απαράδεκτα έκτροπα που συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά, από μια μικρή ομάδα 200 - 300 μελών του ΠΑΜΕ εναντίον των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean "ZENITH" κατά την προσπάθεια επιβίβασης τους στο πλοίο τους. Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι η εταιρεία θα πάρει τα βαπόρια της στην Τουρκία και Ιταλία εάν θα γινόταν αυτά που έγιναν.
Με λύπη μας είδαμε ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας να προστατεύσουν τους τουρίστες μας και διερωτώμεθα εάν στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για προστασία της Εθνικής Οικονομίας έχει υπάρξει μέριμνα και για την αντιμετώπιση αυτών των ακραίων εκφράσεων, που αποτελούν μειοψηφία στην ελληνική Κοινωνία.  Ζητάμε ανάπτυξη με νέες επενδύσεις από εταιρείες που υποδεχόμαστε τους πελάτες της με βρισιές και γιαούρτια, αντί να τους προσφέρουμε γαρίφαλα;
Για τα ίδια προβλήματα το κρουαζιερόπλοιο THOMSON CELEBRATION σημαίας MALTA εγκατέλειψε την Κέρκυρα ως HOME PORT πηγαίνοντας στο BODRUM της Τουρκίας αφαιρώντας από το εισόδημα της Κέρκυρας πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Το ίδιο και για το κρουαζιερόπλοιο της AIDA που μετά από 8 χρόνια εγκατέλειψε το Ηράκλειο πηγαίνοντας στην Αντάλεια. 
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Την Παρασκευή στελέχη της εταιρείας θα είναι στα γραφεία των Υπουργών να ζητήσουν εγγυήσεις για να μη ξανασυμβεί την επόμενη Δευτέρα ό,τι έγινε την περασμένη. Εάν πράγματι μας ενδιαφέρει ο Τουρισμός και τα έσοδα που απορρέουν από αυτόν, μοναδική λύση είναι να πάρετε την τύχη του στα χέρια σας, αλλιώς θα έχουμε ακόμα ένα ναυάγιο στην προσπάθεια σας να αναστήσετε την ήδη ευρισκόμενη σε "κώμα" οικονομία της χώρας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: