Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ αντιδρά για την έλευση αμερικανικού πλοίου στο λιμάνι

Σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:
"Στο λιμάνι της Κέρκυρας αναμένεται να καταπλεύσει το Σαββατοκύριακο το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ "SISLER", προκαλώντας τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού, που βλέπει το νησί και τη χώρα να μετατρέπεται σε ορμητήριο εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και σε θέρετρο "αναψυχής" των φονιάδων των λαών.
Το πλοίο θα φθάσει στο λιμάνι της Κέρκυρας για ανεφοδιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει πυρομαχικά και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προμηθεύσει με πολεμικό υλικό τον αμερικανικό στρατό στα διάφορα ιμπεριαλιστικά μέτωπα. Η αποστολή του είναι υποστηρικτική στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Μεσογείου. Την αποβίβαση των αρχιμακελάρηδων επιβεβαιώνει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, καταδεικνύοντας την ενεργή συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τη μετατροπή της χώρας σε χώρο ανεφοδιασμού και εφόρμησης των ιμπεριαλιστών…
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να απορρίψουν το επικίνδυνο παραμύθι του "στρατιωτικού τουρισμού". Να καταδικάσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υπηρετεί και βάζει πλάτη στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για την ευρύτερη περιοχή, αναγορεύει ως διαχειριστή των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ. Να παλέψουν για την τήρηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας για ένα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: