Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Βραβεύτηκε ο "Πόρφυρας"

Απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2010 στην αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για το έτος 2009 από τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.
Ο Υπουργός Πολιτισμού αφού αναφέρθηκε στο θεσμό των Κρατικών Βραβείων, που φέτος συμπλήρωσαν πενήντα δύο χρόνια ζωής, τόνισε τη συμβολή των λογοτεχνικών περιοδικών στη διάδοση των ιδεών. Μιλώντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Μαστροδημήτρης για το κερκυραϊκό περιοδικό "Πόρφυρας", στο οποίο απονεμήθηκε βραβείο λογοτεχνικού περιοδικού, αναφέρθηκε στην ανελλιπή τριακονταετή πορεία του περιοδικού, στην απήχησή του σε συγγραφείς και αναγνώστες, καθώς και στην πανελλήνια εμβέλεια και αποδοχή του "Πόρφυρα".

Το βραβείο παρέλαβε ο Περικλής Παγκράτης, εκπροσωπώντας την εκδοτική ομάδα του περιοδικού (Δημήτρης Κονιδάρης, Θεοτόκης Ζερβός, Νάσος Μαρτίνος και Σωτήρης Τριβιζάς), στην οποία αναφέρθηκε ονομαστικά. Παρών επίσης από την εκδοτική ομάδα του "Πόρφυρα" ήταν ο Σωτήρης Τριβιζάς, καθώς και αρκετοί από τους φίλους και συνεργάτες του περιοδικού.
Ο Περικλής Παγκράτης ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (βλ. φωτο) και Τουρισμού, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής, για την τιμή που επιφυλάχθηκε σ' ένα μη κερδοσκοπικό περιοδικό της περιφέρειας, ένα από τα μακροβιότερα ελληνικά περιοδικά, που διατηρεί σταθερό πυρήνα τοπικών συνεργατών με ανοίγματα σε ευρύτερες συνεργασίες, κι έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή και τη συνεκτικότητα της εκδοτικής ομάδας, αλλά και του ευρύτερου πυρήνα συνεργατών και φίλων του περιοδικού. Τόνισε επίσης τη διαρκή φροντίδα για τη διατήρηση της επτανησιακής παράδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: