Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

SOS για την περιοχή από τον Εκπολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κανονίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Κανονίου έστειλε επιστολές στους αρμόδιους Αντιδημάρχους, στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας και στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσου καθαρισμού τουριστικών σημείων του Κανονιού. Παράλληλα απέστειλε αίτημα στην Η' Εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων Κέρκυρας - Θεσπρωτίας με την οποία ζητά τον άμεσο ψεκασμό ανασκαφικών σκαμμάτων που υπάρχουν στην περιοχή του Κανονιού.
Οι δύο επιστολές του Εκπολιτιστικού Συλλόγου έχουν ως εξής:

Καθαριότητα δημόσιων χώρων
Το Δ.Σ του Εκπολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Κανονίου έστειλε επιστολές στους αρμόδιους Αντιδημάρχους, στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας και στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, όπου αναφέρει την αναγκαιότητα άμεσου καθαρισμού τουριστικών σημείων του Κανονιού.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
"Όπως γνωρίζετε η περιοχή μας το Κανόνι με τις σπουδαίες φυσικές ομορφιές του αποτελεί πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη του νησιού μας. Στις γραφικές ομορφιές του (Ποντικονήσι, Μονή Παναγίας Βλαχερνών, Κανόνι, λιμνοθάλασσα) φωτογραφήθηκαν όλοι οι επισκέπτες του τόπου μας, θαύμασαν το φυσικό του περιβάλλον και την αίσθηση και συγκινήσεις ταξίδεψαν με έντονα συναισθήματα.
Η περιοχή αυτή, όμως, χρειάζεται το σεβασμό και τη φροντίδα μας. Δυστυχώς παραμελούμε να υποστηρίξουμε τον τόπο μας και να ενισχύσουμε τη δυνατότητά μας να τον προστατέψουμε και να τον προάγουμε.
Απευθυνόμαστε σε σας για να αναφερθούμε στην ανάγκη ευπρεπισμού και καθαρισμού των χώρων που βρίσκονται στο μικρό λιμανάκι της Μονής Παναγίας Βλαχερνών, της λιμνοθάλασσας και όλης της γύρω περιοχής από σκουπίδια, φύκια και αντικείμενα που συνθέτουν ένα αντιαισθητικό αποκρουστικό θέαμα, που προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις στους επισκέπτες και υποβαθμίζει τη ζωή και τον τόπο μας.
Σας καλούμε, λοιπόν, άμεσα να μεριμνήσετε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους που σας περιγράψαμε. Πιο συγκεκριμένα, εκτός των άλλων, πρέπει να απομακρυνθούν βουλιαγμένες βάρκες που βρίσκονται στους χώρους αυτούς, αλλά και να τακτοποιηθεί ο χώρος ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών κ.λπ.
Εμείς είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Ψεκασμός ανασκαφικών σκαμμάτων
Το Δ.Σ του Εκπολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Κανονίου έστειλε επιστολή αίτημα στην Η' Εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων Κέρκυρας - Θεσπρωτίας με την οποία ζητά τον άμεσο ψεκασμό ανασκαφικών σκαμμάτων που υπάρχουν στην περιοχή του Κανονιού. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
"Όπως γνωρίζετε υπάρχουν πολλά στάσιμα νερά σε ανασκαμμένα οικόπεδα στην περιοχή του Κανονιού, στα οποία εκτελούνται ή ολοκληρώθηκαν ανασκαφικές έρευνες από την υπηρεσία σας,  τα οποία αποτελούν εστίες πολλαπλασιασμού μολυσματικών εντόμων, κυρίως κουνουπιών.
Έτσι η ζωή των μόνιμων κατοίκων γίνεται αφόρητη, αλλά και οι επισκέπτες που επισκέπτονται ή διαμένουν για τις διακοπές τους λίγες μέρες ταλαιπωρούνται αφάνταστα και αποχωρούν με άσχημες εντυπώσεις από τον τόπο μας.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία των κατοίκων, γεγονός που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη.
Σας καλούμε, λοιπόν, στα πλαίσια των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων σας να μεριμνήσετε ώστε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ψεκασμού και αντιμετώπισης του προβλήματος, ώστε και η ποιότητα ζωής μας να μην υποβαθμίζεται, αλλά και η τουριστική αναπτυξιακή πορεία μας να μην αναστέλλεται.
Κατανοείται φυσικά την αναγκαιότητα και το κατεπείγον των δράσεών σας για την καταπολέμηση των κουνουπιών, αφού εξαιτίας των φετινών καιρικών συνθηκών η κατάσταση το επόμενο διάστημα θα είναι αφόρητη και επικίνδυνη. Εμείς είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία, που θα επιλύει το πρόβλημα αυτό και θα συμβάλλει στην καλυτέρευση της ζωής των παιδιών μας, ευελπιστώντας στην οριστική λύση αυτού του προβλήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: