Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας προς τον Α. Λοβέρδο

Με ανοικτή επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας σημειώνει:
“Αξιότιμοι κύριοι,
Θεωρούμε απαράδεκτη και άκρως αντεργατική την υποχώρηση του Υπουργείου Εργασίας στο αίτημα των ξενοδόχων για εξαίρεση της προσαύξησης της 6ης ημέρας εργασίας από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Σε μία περίοδο δεινής οικονομικής κρίσης για όλους τους εργαζομένους, καθήλωσης και περικοπής μισθών και εισοδημάτων, σε μία εποχή υπερεκμετάλλευσης από την πλευρά των εργοδοτών, με πιέσεις και απειλές απολύσεων, το Υπουργείο υπέκυψε στην πλέον κρατικοδίαιτη εργοδοτική ομάδα που είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Και αφού τους κάνει "δωράκι", τις ασφαλιστικές εισφορές, μέσω προηγούμενων ρυθμίσεων, αναφορικά με την επαναπρόσληψη μισθωτών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και αφού τους κάνει δεύτερο "δωράκι" τους υποτιθέμενους μαθητές (αλλοδαπούς και ημεδαπούς) των σχολών, χωρίς να έχει ρυθμίσει μέχρι σήμερα το ποσοστό των εκπαιδευομένων στα ξενοδοχεία, τους δίνει τώρα και μεγάλο "δώρο", την εργασία της 6ης ημέρας χωρίς προσαύξηση.
Με αυτό τον τρόπο καταστρατηγεί και το 5ημερο και τα εργασιακά κεκτημένα στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας, εις βάρος βέβαια του ελληνικού λαού. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις περίφημες επιδοτήσεις "ανακαινίσεων" που προέρχονται από κρατικούς ή κοινοτικούς πόρους και που δίνουν συχνά το δικαίωμα στους ξενοδόχους να "τρίβουν τα χέρια τους" (περι)γελώντας πάνω από τον απομυζόμενο ξενοδοχοϋπάλληλο που εργάζεται στις ίδιες πεπαλαιωμένες συνθήκες.
Κύριοι, υπάρχει ακόμη χρόνος να διορθώσετε το μεγάλο λάθος που έχετε κάνει, αλλιώς θα είστε υπόλογοι και καταδικαστέοι από όλους τους εργαζόμενους στον ξενοδοχειακό τομέα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: