Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Αφιέρωμα στον Πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ Γιάννη Πλαχούρη

Με αφιέρωμα στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρικού Τύπου Γιάννη Πλαχούρη κυκλοφόρησε η τριμηνιαία έκδοση λόγου και τέχνης του Ιωνικού Συνδέσμου “Λυχνάρι”.
Γιάννης Πλαχούρης, ο δημοσιογράφος, ο ποιητής, ο παραμυθάς, ο μυθιστοριογράφος, ο λογοτέχνης, από το 1973 μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει δέκα ποιητικές συλλογές, τέσσερα παραμύθια και ένα μυθιστόρημα.
Στο αφιέρωμα αυτό: για τα ποιητικά χνάρια του Γιάννη Πλαχούρη γράφει η Ελένη Γκίκα ποιήτρια - συγγραφέας κριτικού λόγου στην εφημερίδα Εθνος της Κυριακής, ο Δημοσθένης Κορδοπάτης για τον φίλο του Γιάννη Πλαχούρη, η Ειρήνη Καραλέκα από τη θέση του εικονογράφου, ο Γιάννης Κορίδης ποιητής - συγγραφέας για τον άνθρωπο και δημιουργό Γιάννη Πλαχούρη, ο Βασίλης Φρατζίσκος καθηγητής μουσικής, πιανίστας και συνθέτης για την μουσική από τους ήχους των λέξεων του Γιάννη Πλαχούρη, ο Χάρης Σαπουντζάκης για τον ποιητή Γιάννη Πλαχούρη, η ζωγράφος Σόνια Βασιλάκη για μια συνάντηση με την ποίηση, ο Κώστας Κρεμμύδας εκδότης του περιοδικού "Μανδραγόρας" για τον Σεπτέμβριο άνεμο του Γιάννη Πλαχούρη και ο Γιώργος Φαράντος Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών για τον μετα-ποιητή του φωτός.
Το αφιέρωμα κλείνει με το βιογραφικό του Γιάννη Πλαχούρη από το 1951 που γεννήθηκε έως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: