Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Επίκαιρα τα μηνύματα της επετείου της 21ης του Απρίλη

Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Κέρκυρας με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου τονίζει:
"Πέρασαν 43 χρόνια από τη θλιβερή ημερομηνία της 21ης του Απρίλη 1967, που σημάδεψε τη νεότερη ιστορία της χώρας μας. Το σημαντικό και επίκαιρο μήνυμα της φετινής επετείου είναι ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία, την κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τη διασφάλιση της συλλογικής δράσης και των συλλογικών θεσμών είναι συνεχής.
Φέτος που η θλιβερή επέτειος βρίσκει σε εξέλιξη μια χρηματοπιστωτική κρίση που ήδη απόκτησε πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά η δράση των εργαζομένων και της πλειοψηφίας της κοινωνίας επικεντρώνεται στην απαίτηση να μην πληρώσουν τις συνέπειές της οι οικονομικά ανίσχυροι.
Ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία συμβολίζει και σηματοδοτεί και τις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Ένας αγώνας αντίστασης, αγώνας προβολής του αιτήματος για κοινωνική δικαιοσύνη.
Το συνδικαλιστικό κίνημα προχωρά στο δρόμο της διεκδίκησης. Αναδεικνύει σύγχρονα αιτήματα και αγωνίζεται για το αυτονόητο: το δικαίωμά μας για αξιοπρεπή διαβίωση, για κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, για ένα σύγχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο, για κοινωνική πρόνοια και παροχές.
Αυτά τα αιτήματα χρειάζεται να παλέψουμε όλοι μαζί, με ενότητα και αποφασιστικότητα, στην πορεία προς το μέλλον, στο δρόμο που χαράζουμε για το αύριο της νεολαίας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: