Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ουδέν νεώτερο για την υπόθεση UNESCO και μετά την επίσκεψη της Γ.Γ. του Υπ.Πο.

Στην Κέρκυρα βρέθηκε το Σάββατο η ΓΓ του ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη η οποία είχε συναντήσεις με την ΓΓ της ΠΙΝ Βάσω Αλεξανδρίδου με θέμα κυρίως την σύσταση του φορέα διαχείρισης.
Η κ. Μενδώνη με δηλώσεις της στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι μέχρι τα μέσα του Μαρτίου θα έχει αποσταλεί στο Δήμο Κερκυραίων το σχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης της Παλαιάς Πόλεως.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκε εκτενέστατα το ζήτημα του Φορέα Διαχείρισης παρουσία και του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ.
Ο δήμαρχος Κερκυραίων μιλώντας στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε θετικά τα συμπεράσματα από την συνάντηση υποστηρίζοντας ότι τέθηκε κυρίως το γεγονός ότι δεν είναι μόνο ο φορέας διαχείρισης, αλλά να βρεθεί και η χρηματοδότηση για ένταξη των δράσεων του σχεδίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ).
Μάλιστα ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να συγκροτηθεί σύντομα ο φορέας.
Όπως είπε «Καθυστερήσαμε πολύ, η Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ ωστόσο ευτυχώς δείχνει να προωθεί το θέμα. Η υπόσχεση που πήραμε είναι ότι μέχρι 15-20 Μαρτίου θα έχουμε την πρόταση ΥΠΠΟ για την προγραμματική σύμβαση που θα προβλέπει και τις υποχρεώσεις του κάθε συμβεβλημένου μέρους ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των προγραμματικών δράσεων της UNESCO . Δε πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Δεν είναι μονό του Δήμου το βάρος, αλλά του ΥΠ.ΠΟ. , του Υπ. Υποδομών και στο Υπ.Περιβάλλοντος. Μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο».
Απαντώντας στον βουλευτή κ.Δένδια ανέφερε ότι «Η μόνη πρόταση που χα πάρει για φορέα διαχείρισης ήταν του κ. Δένδια, ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές. Την επόμενη των εκλογών κοινοποίησα σε κάθε αρμόδιο το σχέδιο που κατετέθη».
Αναφερόμενος τώρα στο θέμα του Φοίνικα τόνισε ότι « ο δήμος διαθέτει μελέτη η οποία έχει επαινεθεί απ όσα όργανα έχει τεθεί προς έγκριση. Απαιτείται χρηματοδότηση, ώστε να γίνει το έργο του Φοίνικα για να μην καταρρεύσει. Θετική η στάση του Υπ.Πο ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν λόγω και των οικονομικών προβλημάτων εξασφαλίσουμε την πλήρη χρηματοδότηση. Ελπίζουμε να προταθεί προς ένταξη ΕΣΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: