Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Παρ' ολίγον φόνος κατέληξε σε αυτοκτονία


Μια ακόμη δραματική ιστορία εξελίχθηκε στην πόλη της Κέρκυρας αντίστοιχη με εκείνες που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη του νησιού το προηγούμενο διάστημα. Κεντρικός πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας ένας 37χρονος Πολωνός μετανάστης ο οποίος απαγχονίστηκε στο μπάνιο του σπιτιού του, θεωρώντας ότι προηγουμένως είχε τραυματίσει θανάσιμα τον κερκυραίο με τον οποίο συζούσε η εν διαστάσει σύζυγός του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας στις 11.30 το πρωί της Κυριακής τον πολωνό επισκέφτηκαν στο σπίτι του τα δύο ανήλικα παιδιά του συνοδευόμενα από τον 40χρονο κερκυραίος με τον οποίο συζούσε η μητέρα τους και πρώην σύζυγος του αυτόχειρα.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι υπήρξε κάποια λογομαχία, οι δύο ενήλικοι ήρθαν τα χέρια και στη συνέχεια ο Πολωνός με ένα μαχαίρι προσπάθησε να τραυματίσει θανάσιμα τον 40χρονο άνδρα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε αφού ο κερκυραίος κατάφερε να του αποσπάσει το μαχαίρι και στη συνέχεια τραυματισμένος και αιμόφυρτος να πάρει τα παιδιά από το διαμέρισμα και να κατευθυνθεί στο Νοσοκομείο όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου.
Προφανώς σε απόλυτη απόγνωση ο 37χρονος πολωνός αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του κάνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο στο μπάνιο του διαμερίσματός του αφήνοντας εκεί την τελευταία του πνοή.
Η Αστυνομία που ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από το 40χρονο κερκυραίο βρήκε το σώμα του να κρέμεται από τον βρόγχο που ο ίδιος έστησε και στη συνέχεια μετέφερε την σωρό του στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κέρκυρας για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Δ/νσης Κέρκυρας ο 37χρονος άνδρας είχε ξανά στο παρελθόν αποπειραθεί να θέσει τέρμα στη ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μόνο που εκείνη τη φορά είχε σταθεί τυχερός αφού τον είχαν προλάβει στο τελευταίο λεπτό.
Η Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας διενεργεί προανάκριση για τα περαιτέρω της υπόθεσης, ενώ η τοπική κοινωνία της περιοχής της Γαρίτσας είναι συγκλονισμένη αφού αυτόχειρας και θύμα της υπόθεσης ήταν γνωστά πρόσωπα στην περιοχή. Γείτονες του αυτόχειρα ο οποίος έμενε σε πολυκατοικία κοντά στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας με τους οποίους μίλησαν τα "Κ.Ν." δήλωναν έκπληκτοι από την εξέλιξη της δραματικής αυτής υπόθεσης σημειώνοντας ότι η παθολογική αγάπη του 37χρονου προς την οικογένειά του ήταν αυτή που τον οδήγησε στην ενέργειά του αυτή, αφού θεωρούσε ότι χωρίς τα παιδιά του δεν είχε καμία άλλη προοπτική στη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: