Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Καταγγελία των δασκάλων της Κέρκυρας για ΟΠΑΔ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κέρκυρας με ομόφωνη απόφαση του, “καταγγέλλει τη σκόπιμη και προμελετημένη εξόντωση του ήδη υπερχρεωμένου ΟΠΑΔ στην οποία στοχεύει η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, με ρύθμιση που προωθεί στην βουλή η κυβέρνηση, προσπαθεί να καλύψει την υγειονομική περίθαλψη των πελατών των δύο εταιριών του Δ. Ψωμιάδη (ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ - COMMERCIAL VALUE) μεταφέροντας την στον ΟΠΑΔ.
Είναι γνωστό πως ο συγκεκριμένος μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης της πρώτης εταιρίας, φυγάδευσε τα χρήματα των ασφαλισμένων στις παραπάνω εταιρίες στο εξωτερικό και μεταβίβασε τα στοιχεία του σε συγγενείς του.
Αντί όμως η κυβέρνηση να στριμώξει τους χρυσοδάκτυλους των εταιριών φορτώνει το πρόβλημα στον ΟΠΑΔ, ο οποίος έχει έλλειμμα πάνω από 1δις Ευρώ και προχωρά σε περικοπές δαπανών, φαρμάκων και εξετάσεων.
Είναι άλλωστε γνωστό πως στον ΟΠΑΔ Κέρκυρας δεν υπάρχει μόνιμος ελεγκτής γιατρός με αποτέλεσμα την επιδείνωση των ήδη συσσωρευμένων προβλημάτων στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεση μας στην απαξίωση του συστήματος δημόσιας υγείας στην χώρα μας και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο - ένδικο μέσο για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: