Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πτήση θανάτου για 30χρονο Κερκυραίο



Την αγάπη του για τον ανεμοπτερισμό και το αλεξίπτωτο πλαγιάς, το γνωστό σε όλους παρά πέντε, πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή ένας 30χρονος Κερκυραίος ανήμερα της εθνικής επετείου όταν επιχείρησε να πετάξει στην περιοχή του Αη Γόρδη αργά το απόγευμα.
Παρά το γεγονός ότι η απογείωσή του έγινε κανονικά για ανεξήγητους λόγους μετά από λίγη ώρα άρχισε καθοδική πτήση προς την θάλασσα στην οποία προσέκρουσε και από την οποία μετά από αναζήτησή του, ανασύρθηκε νεκρός.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο 30χρονος είχε πάει με την παρέα του στην περιοχή του Αη Γόρδη για να διασκεδάσουν και αυτός να ασχοληθεί με το αγαπημένο του σπορ. Άρχισε την μοιραία πτήση του στις 6 περίπου το απόγευμα φορώντας πλήρη εξάρτιση και θέλοντας να κάνει ένα μεγάλο κύκλο πάνω από την περιοχή. Σε ελάχιστο χρόνο όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες το αλεξίπτωτό του άρχισε να χάνει έδαφος και αυτός να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τη θάλασσα.
Έχοντας αντίληψη του κινδύνου που διέτρεχε θέλησε να μπορεί να απελευθερωθεί μόλις θα ακουμπούσε το υγρό στοιχείο και γι' αυτό έβγαλε κατά την κίνησή του προς την θάλασσα το κράνος του. Όμως τόσο το βάρος του αλεξίπτωτου αλλά και του εξοπλισμού με τον οποίο ήταν δεμένος κυρίως όμως το ότι είχε δεμένα τα πόδια του, δεν του άφησαν πολλά περιθώρια. Η σωρός του ανασύρθηκε από την θάλασσα μετά από λίγη ώρα από κατοίκους της περιοχής που συγκλονισμένοι έτρεξαν να τον σώσουν, χωρίς φυσικά να το καταφέρουν.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου θα διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή ώστε να διευκρινιστεί αν αιτία του θανάτου ήταν πνιγμός ή υπήρξαν άλλα προβλήματα κατά την διάρκεια της πτήσης.
Η πληροφορία του θανάτου του γέμισε θλίψη την οικογένειά του αλλά και τους φίλους του καθώς ο 30χρονος που τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει από την Αθήνα και ζούσε μαζί με τον παππού του καθώς οι γονείς του και ο αδελφός του ζούσαν στην πρωτεύουσα, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός αφού ήταν ένας εξαιρετικά πρόσχαρος χαρακτήρας με συνεχές χιούμορ και με διάθεση βοήθειας όπου έκρινε όπου υπήρχε ανάγκη.
¨Όπως είπαν στα ΚΝ ο ανεμοπτερισμός ήταν η τελευταία και η μοιραία του αγάπη εδώ και ένα χρόνο. Κάποιοι μάλιστα απέδωσαν το τραγικό ατύχημα και στην έλλειψη ικανής εμπειρίας η οποία πιθανώς τον οδήγησε στον θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: