Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Επτά Κερκυραίοι συνελήφθηκαν για εμπορία ναρκωτικών


Ύστερα από αξιολόγηση και εκμετάλλευση πληροφοριών που υπήρχαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών σχεδιάστηκε και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, η οποία εκτελέστηκε στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου (6/3) σε σπίτι περιοχής της Νότιας Κέρκυρας, κατά την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα (δύο άνδρες και μία γυναίκα) για κατοχή, διακίνηση και προμήθεια σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τέσσερα άτομα (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) για χρήση ναρκωτικών ουσιών, ηλικίας από 25 έως 31 ετών, κάτοικο Κέρκυρας, όλοι ημεδαποί.
Κατά την επιχείρηση διαπιστώθηκε, το σπίτι αυτό να είναι κέντρο εμπορίας - διακίνησης και προμήθειας ναρκωτικών σε χρήστες, που ορισμένοι από αυτούς έκαναν χρήση στον ίδιο χώρο.
Κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 17 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 40 γραμμαρίων, 5 φιξάκια ηρωίνης, 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους πεντέμισι γραμμαρίων, ένα μπουκάλι με υγρή μεθαδώνη, 120 ναρκωτικά χάπια, το χρηματικό ποσό των 5.990 ευρώ, προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών και 10 κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα διευκόλυνσης για την πώληση των ναρκωτικών.
Όλοι οι δράστες συνελήφθησαν και με την δικογραφία που σχηματίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
Εξιχνίαση υπόθεσης επικίνδυνης σωματικής βλάβης
Την Παρασκευή στις 10.30 στην περιοχή της πόλης της Κέρκυρας άγνωστος δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντας στην κοιλιακή χώρα ημεδαπό άτομο ηλικίας 34 ετών, κάτοικο Κέρκυρας, προκαλώντας του επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητά του βλάβη.
Το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στα πλαίσια του αυτοφώρου, ύστερα από έρευνα και τις περιγραφές που υπήρχαν, έγινε προσαγωγή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, υπόπτου για την πράξη, ημεδαπό άτομο, ηλικίας 28 ετών, το οποίο αφού εξετάστηκε σχετικά με το που βρισκόταν κατά το διάστημα που έγινε ο τραυματισμός, ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ακολούθησε κατ' οίκον έρευνα, παρουσία του, κατά την οποία ο 28χρονος παρέδωσε το μαχαίρι με το οποίο προκάλεσε τη σωματική βλάβη, καθώς και ένα αεροβόλο πιστόλι, με μια γεμιστήρα, τρία σφαιρίδια και τρεις αμπούλες διοξειδίου του άνθρακα, σε κατάσταση έτοιμο προς χρήση, αντικείμενα τα οποία κατασχέθηκαν.
Ο δράστης συνελήφθη και με την δικογραφία που σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: