Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: Καμία απάντηση για τα επί της ουσίας ερωτήματα

Δισέλιδη ανακοίνωση του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις επιταγές του Ακτή Μεσογγής, χωρίς όμως απάντηση στα καταγγελλόμενα της Αναστασίας Καποδίστρια.
Χωρίς να δίνει κάποια επί της ουσίας απάντηση στις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες της ξενοδοχοϋπαλλήλου του Ακτή Μεσογγής Αναστασίας Καποδίστρια για το θέμα των επιταγών που πήρε για λογαριασμό των εργαζομένων στο Ακτή Μεσογγής, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας προχώρησε σε ανακοίνωση για το όλο ζήτημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση αυτή δεν αναφέρεται αν το Σωματείο για την πρωτοβουλία να πάρει επιταγές των οφειλομένων στους ξενοδοχοϋπαλλήλους της τουριστικής μονάδας, είχε την έγκριση όλων, όπως επιβάλλεται σ' αυτές τις περιπτώσεις και μάλιστα ενυπόγραφη, των εργαζομένων στο Ακτή Μεσογγής.
Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, έχει ως εξής:
"Το τοπικό αρχοντολόι έχει τρομοκρατηθεί από την συνεχώς αυξανόμενη συσπείρωση και αγωνιστική δυναμική που αναπτύσσουν στο νομό οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.
Τρέμουν, γιατί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας αναδεικνύουν την δύναμη τους και διεκδικούν όχι μόνο ανατροπή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας αλλά και μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα.
Το καλοκαίρι το τοπικό κατεστημένο έφαγε ένα ηχηρό χαστούκι από τους εργαζόμενους του "Ακτή Μεσογγής" και ήταν τόσο δυνατό ώστε ακόμα να μην έχει συνέλθει και να εμφανίζει αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές.
Το Δεκέμβρη οι ντόπιοι προύχοντες επιστράτευσαν τα πρωτοκλασάτα πολιτικά, συνδικαλιστικά, επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά τους παπαγαλάκια για να πλήξουν τον αγώνα των εργαζομένων του "Ακτή Μεσογγής" και να συκοφαντήσουν τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και τον πρόεδρο του. Απέτυχαν και γελοιοποιήθηκαν.
Τρεις μήνες μετά επιστρατεύουν ότι τους απόμεινε για να μηρυκάσουν και πάλι τα ίδια.
Οι εργαζόμενοι του "Ακτή Μεσογγής" με τον αγώνα τους το καλοκαίρι πέτυχαν σε μια περίοδο ρευστή όπως αποδεικνύεται για το μέλλον του ξενοδοχείου, να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα όλης της χρονιάς καθώς και ανεξόφλητα ποσά προηγούμενων ετών με δικαστική απόφαση (1070/09)- συμφωνία που κατοχυρώνει τα οφειλόμενα με προσημείωση ακινήτου της εργοδοσίας και ποινική ρήτρα διπλασιασμού για κάθε ποσό που δεν θα εξοφληθεί μέχρι 31/12/2009.
Αυτή ακριβώς ήταν και η πραγματική εγγύηση για να μη χαθούν για πάντα τα δεδουλευμένα σε πιθανή αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος ή και διακοπή λειτουργίας. Επιπρόσθετα, Εκδόθηκαν ως επιπλέον εγγυήσεις και όχι για την είσπραξη χρημάτων με αυτή την μέθοδο τέσσερις (4) επιταγές στις αντίστοιχες ημερομηνίες που προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα της δικαστικής απόφασης - συμφωνίας, Η επιπλέον αυτή εγγύηση δίνει την δυνατότητα σφραγίσματος της επιταγής, υπαγωγή της επιχείρησης στον Τειρεσία και ποινική δίωξη του εργοδότη, πράγμα που έγινε για τις δύο (2) από τις τέσσερις (4) επιταγές, για τις οποίες ο εργοδότης αποδείχτηκε ανακόλουθος των συμφωνηθέντων.
Φυσικά, δεν κάναμε το λάθος να εκδώσουμε διαταγές πληρωμής γιατί έτσι θα χάναμε το προνόμιο της προτεραιότητας που έχουν οι εργαζόμενοι στους πλειστηριασμούς. Ακολουθήσαμε το δρόμο της κύριας αγωγής που στηρίζεται πάνω στην συνομολογημένη δικαστική απόφαση 1079/09 και η οποία εκδικάζεται στις 19/03/2010 και στις 14/05/2010. Αυτός είναι και ο ενδεδειγμένος τρόπος νομικής διεκδίκησης δεδουλευμένων και όχι με επιταγές. Αν είχαμε πάρει μόνο επιταγές τότε βα είχαν δίκιο οι λασπολόγοι.
Τα παραπάνω έχουν την έγκριση φυσικά και του νομικού συμβούλου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και κυρίως τα γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι εργαζόμενοι του "Ακτή Μεσογγής" που έκαναν επίσχεση εργασίας, διότι απλούστατα ότι έχει γίνει από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα δικής τους επιλογής με συνεχείς εργατικές συνελεύσεις και διαδικασίες άμεσης γνήσιας δημοκρατίας.
Τα γνωρίζουν όμως και οι λασπολόγοι που ξεδιάντροπα αρπάζουν τα μικρόφωνα και τσαλαβουτάνε στη λάσπη τους. Άξιος ο μισθός τους. Τους αφήνουμε στη μοναξιά τους.
Ο αγώνας των εργαζομένων του "Ακτή Μεσογγής" συνεχίζεται και κλιμακώνεται όπως και ο αγώνας όλων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, Η μορφή, η ένταση, η διάρκεια του αγώνα και η εκπροσώπηση των εργαζομένων καθορίζεται από τους ίδιους μέσα από διαρκείς εργατικές συνελεύσεις και όχι σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά καφενεία. Το ΔΣ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κάνει απολογισμό πεπραγμένων στις εργατικές συνελεύσεις και όχι σε αυτόκλητους εισαγγελικούς του τοπικού κατεστημένου.
Επόμενος σταθμός του αγώνα των εργαζομένων του "Ακτή Μεσογγής" είναι η εκδίκαση της κύριας αγωγής στις 19 Μάρτη με βάση την συνομολογημένη δικαστική απόφαση 1079/09 του καλοκαιριού. Η απόφαση που θα εκδοθεί για την κύρια αγωγή ανοίγει το δρόμο για τον πλειστηριασμό του προσημειωμένου ακινήτου. Ολοι στα δικαστήρια (Ειρηνοδικείο) στη Σπηλιά Παρασκευή 19 Μάρτη στις 9 το πρωί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: