Follow by Email

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Σήκωσε παντιέρα για το Νέο Νοσοκομείο ο Χρυσόστομος Μπούκας

Για μια ακόμη φορά με μία σύντομη επιστολή του στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής τοποθετείται στα ζητήματα της δημόσιας υγεία στο Νομό και πιο συγκεκριμένα στο θέμα του Ιατροδικαστή αλλά και το ζήτημα μεταφοράς στο νέο νοσοκομείο.
Ο κ. Μπούκας με τρόπο σαφή απαντά σε εκείνους που λένε ότι μπορούν οι υπηρεσίες να μεταφερθούν στο νέο κτήριο υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο κάτω από τις σημερινές συνθήκες δεν θα είναι μόνο μια προβληματική εξέλιξη αλλά και πιθανόν επικίνδυνη για τους χρήστες υγείας.
Ο κ. Μπούκας στην ανακοίνωση - δημόσια επιστολή του ζητά από τους κερκυραίους να ξεσηκωθούν και να στρατευτούν απαιτώντας συγκεκριμένη προκήρυξη από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.
Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής Μπούκα έχει ως εξής:
"Εμείς λέμε: χρειάζεται ιατροδικαστής! Ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος απαντά: έχουμε καινούργια ψυγεία!
Εμείς λέμε: όχι στην ιεροσυλία πάνω στον Κερκυραϊκό Λαό! Ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος απαντά: θα έχει ωραίο φόντο όταν διαμαρτύρεται!
Σε αυτές τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες φιλοσοφίες ανάγεται η προσπάθεια του αγώνα για τα δίκαια της Κέρκυρας από τη μία και από την άλλη του Νομάρχη κ. Πουλημένου ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να κρύψει τη δική του ανεπάρκεια, να πιέσει πολιτικά στην μεταφορά χρήσης του παλαιού στο νέο Νοσοκομείο χωρίς τις πλέον αναγκαίες προϋποθέσεις.
Άτολμος και ανίκανος να αγωνιστεί για τα δίκαια αιτήματα του τόπου μας.
Θα προσέφερε μέγιστες υπηρεσίες στην Κέρκυρα αν σιωπούσε την κρίσιμη αυτή περίοδο της ολομέτωπης πίεσης του Κερκυραϊκού Λαού.
Ας κάνει πίσω εφόσον δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του. Αντίθετα, εκείνος με πράξεις και λόγια διασπά αυτό το μέτωπο.
Μας αξίζουν τέτοιοι πολιτικοί; Απευθυνόμενος στον Κερκυραϊκό Λαό λέω ευθέως:
Ζω πολλά χρόνια τις αγωνίες σας κοντά στους δικούς σας ανθρώπους. Θλίβομαι για τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που υφίστανται συγγενείς και ασθενείς στο υπάρχον Νοσοκομείο.
Θλίβομαι για τον εξευτελισμό συνθηκών εργασίας του προσωπικού. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα πέραν του Νομάρχη και των Δημάρχων.
Πρώτοι εκείνοι θα έπρεπε να ζητήσουν την μετεγκατάσταση για να έχουν επιτέλους ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Δεν το κάνουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως το χρόνιο και δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μου να έχουν καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας.
Η χρήση όμως του νέου Νοσοκομείου κάτω από τις σημερινές συνθήκες δεν θα είναι μόνο προβληματική αλλά πιθανόν και επικίνδυνη για τους χρήστες υγείας.
Εκτός ορισμένων αυτοτελών Μονάδων και Τμημάτων που πράγματι μπορούν να μεταφερθούν και να λειτουργήσουν άμεσα, μεγάλες Κλινικές πρώτης γραμμής είναι αδύνατο να παράξουν φροντίδες υγείας. Μας λένε -όσοι δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που περικλείει η πρότασή τους- να λειτουργήσει το νέο με τη δυναμικότητα του παλαιού.
Ποιος έχει το νομικό και πολύ περισσότερο το ηθικό δικαίωμα να αρνηθεί υπηρεσία, χειρουργείο ή νοσηλευτική κλίνη σε ανάγκη; Αλλά με ποιο προσωπικό; Με αυτό που δεν επαρκεί ούτε για το νοσοκομείο που λειτουργεί;
Κερκυραίοι, στρατευτείτε όλοι στην λογική της διεκδίκησης αυτόνομης, στοχευμένης προκήρυξης απαραίτητων θέσεων προσωπικού που θα εξυπηρετήσουν την δική σας ασφάλεια και το δικό σας συμφέρον".

Δεν υπάρχουν σχόλια: