Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Συνεχίζονται οι απεργίες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κλάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και ελεύθερων επαγγελματιών που διαμαρτύρονται στα φορολογικά μέτρα και τις εισοδηματικές περικοπές.
Δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές απέχουν από τα καθήκοντά τους για δεύτερη ημέρα, αντιδρώντας στη ρύθμιση για επιβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Η αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, που διαμαρτύρονται για την υπαγωγή των συμβολαιογραφικών υπηρεσιών σε καθεστώς ΦΠΑ 21%.
Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς η χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απέβη άκαρπη. Οι γιατροί διεκδικούν μεταξύ άλλων άμεση καταβολή δεδουλευμένων, προσλήψεις και να μην περιοριστούν οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία.
Στις δηλώσεις τους οι γιατροί που συμμετείχαν στην επίσχεση εργασίας εξέφρασαν την αγανάκτηση τους υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο κ. Γ. Κουλουρίδης ανέφερε ότι "Ένα παιδί, δηλαδή που μόλις έχει τελειώσει την ιατρική, καλείται να διαχειριστεί επείγοντα περιστατικά από ένα νησί 120.000 κατοίκων το χειμώνα και 500.000 το καλοκαίρι, με τη βοήθεια μόνο μιας ή δύο νοσηλευτριών. Οι ειδικευμένοι γιατροί βρίσκονται σε "τηλεφωνική ετοιμότητα", γεγονός που απαγορεύεται από το νόμο".
Ο κ. Δ. Τσοπανίδης, εκ μέρους των ειδικευμένων νοσοκομειακών γιατρών της Κέρκυρας, χαρακτήρισε σκανδαλώδες το γεγονός ότι "οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών έχουν να καταβληθούν από τον Δεκέμβρη. Η επίσχεση θα κρατήσει έως να πληρωθούμε. Δεν ξέρω να έχουν αξίωση να δουλεύουμε χωρίς πληρωμή. Πρόκειται για νόμιμη αντίδραση και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όποιοι τις έχουν. Η συμμετοχή είναι σχεδόν καθολική. Πρόκειται για μη τήρηση συμφωνίας που έχει υπογραφεί νομικά με την πολιτεία. Υπάρχει προσωπικό ασφαλείας που καλύπτει μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Μας έκοψαν ακόμη και το επίδομα βιβλιοθήκης. Ο γιατρός δηλαδή, δεν θα πρέπει να επιμορφώνεται";

ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΩΝ
Απεργία πραγματοποίησαν χτες και οι ιδιοκτήτες περιπτέρων πανελλαδικά στην οποία συμμετείχαν και οι Κερκυραίοι περιπτερούχοι.
Συμφωνά με τον πρόεδρο του σωματείου Νίκο Κοντό "Το Σωματείο Ιδιοκτητών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Νομού Κέρκυρας αντιτίθεται στην νέα τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών καπνικών προϊόντων, οι οποίες προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους επέλεξαν να περάσουν μέρος της αναπροσαρμογής των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των βιομηχανοποιημένων καπνών στην αγορά, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το ποσοστό κέρδους των Περιπτέρων κατά 50%.
Την ίδια στιγμή οι Τοπικοί έμποροι, προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις των προϊόντων τους, επιλέγουν να πωλούν καπνικά προϊόντα σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν την απαραίτητη άδεια, πλήττοντας με αυτό τον τρόπο τον τζίρο των περιπτέρων γεγονός που οδηγεί σε μεγάλο ποσοστό στον αφανισμό του κλάδου.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Κατώτατο ποσοστό κέρδους 8,2% σε όλα τα προϊόντα καπνού.
· Άμεση τήρηση των νόμων του κράτους που απαγορεύουν την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων χωρίς άδεια λιανικής πώλησης αυτών. Υπενθυμίζουμε δε στους εμπόρους πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων ότι στην περίπτωση που δεν εναρμονιστούν άμεσα με τα προβλεπόμενα από τους νόμους, όπως έχουν άλλωστε ενημερωθεί και με εξώδικο, το σωματείο μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μελών του και την βιωσιμότητα του κλάδου μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: