Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ανησυχία για Δικαστικό Μέγαρο και Φυλακές

Στην ολοκλήρωση του Δικαστικού μεγάρου Κερκύρας αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Κερκύρας Γιάννης Βραδής υποστηρίζοντας ότι είναι επικίνδυνα στάσιμο.
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, "κατά το προηγούμενο διάστημα του ενός έτους, το έργο κινήθηκε με πολύ καλούς ρυθμούς.
Πλέον πληροφορούμαστε πως επικρατεί μια δυστοκία στην εκροή των απαιτούμενων κονδυλίων για την πληρωμή του εργολάβου. Αν όλο αυτό οδηγήσει σε παύση πληρωμών, τότε είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει πρόβλημα και στην συνέχιση του έργου.
Ελπίζουμε όλοι οι αρμόδιοι να επιληφθούν του ζητήματος προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην χρηματοδότηση του έργου και κατ' επέκταση να μην σταματήσει το ίδιο το έργο.
Αν η ροή της χρηματοδότησης συνεχιστεί κανονικά πιστεύω ότι το έργο θα προλάβει και θα ολοκληρωθεί μέσα στις προβλεπόμενες συμβατικές υποχρεώσεις".
Τέλος, ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στο μεγάλο ζήτημα της κατασκευής νέου σωφρονιστικού καταστήματος.
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, "εμείς διαχρονικά ζητάμε την γρήγορε εκτέλεση των διαδικασιών προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χαίρομαι για την πληροφόρηση που μας παρείχε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης πως το κονδύλι που απαιτείται για την αγορά του οικοπέδου, με το ποσό του 1,1 εκ. ευρώ, είναι εξασφαλισμένο.
Από εκεί και πέρα υπάρχει μια καθυστέρηση από την παρούσα Κυβέρνηση καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα έπρεπε περί τα τέλη Νοεμβρίου να έχει γίνει ο διαγωνισμός για την αγορά του οικοπέδου. Από εκεί και πέρα δεν έχει προχωρήσει το θέμα, ενδεχομένως λόγω της δυστοκίας που παρατηρήθηκε στην πλήρωση των θέσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα και όχι μόνο σε αυτόν του Υπ. Δικαιοσύνης.
Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε ένα τόσο σημαντικό έργο για την Κέρκυρα.
Αυτήν την στιγμή έχουμε ένα κτίριο φυλακών για τις οποίες αν και έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες, η αλήθεια είναι ότι το κτίριο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και ακόμα και να ολοκληρωθούν, το κτίριο θα παραμένει απαράδεκτο για ένα σωφρονιστικό κατάστημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: