Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ταξίδι στα θαλασσινά τοπία με τα ζωγραφικά έργα του Νίκου Αμπλιάνη

Φρεσκάδα, απλότητα, πρωτοτυπία και έμπνευση, ίσως είναι οι λέξεις που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για τα έργα του Νίκου Αμπλιανίτη.
Με απλές χρωματικές φόρμες, τα υλικά ''δραπετεύουν'' από το περιορισμένο πλαίσιο του πίνακα, από το χώρο, τον τόπο, αλλά και το χρόνο. Περιδιαβαίνοντας στις παραλίες, κάνοντας Wind Surfing, το αγαπημένο του σπορ, βρίσκει και συλλέγει άχρηστα παλιά υλικά (ξύλα, κομμάτια από βάρκες, σκουριασμένα μέταλλα και όποιαδήποτε άλλα αξιοποιήσιμα υλικά) και τους δίνει "ζωή", τα μεταπλάθει σε πετυχημένα Έργα Τέχνης.
Τα ανακυκλώσιμα υλικά "προς απόσυρση", στο εργαστήριο του καλλιτέχνη, χάνουν την παλιά του χρήση και μεταπλάθονται σε εικαστική φόρμα, σε αισθητικό όγκο και σε καθαρό χρώμα, έτσι απλά χωρίς περιττά σχόλια και στολίδια. Μιά υπόγεια δύναμη διαπερνά όλο το έργο ξυπνώντας μνήμες και θαλασσινές αφηγήσεις, παντρεύοντας με μαστοριά την παράδοση με στοιχεία Pop art, την αγάπη για τη θάλασσα, τα ταξίδια, τον ήλιο, τον ουρανό με το Ελληνικό τοπίο.
Ασκώντας με επιτυχία, επί πολλά χρόνια, το επάγγελμα του Γραφίστα, δουλεύοντας στη διαφήμιση, σε περιοδικά ή διατηρώντας δικό του Δημιουργικό γραφείο, διαμορφώνει μία αισθητική και εικαστική άποψη. Όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε εγκαταλείπει τη ζωγραφική και συνεχώς, στον ελεύθερο χρόνο του, ζωγραφίζει δίνοντας ζωή στα έργα του.

Αίθουσα Τέχνης "Τένεδος"
Η Αίθουσα Τέχνης "Τένεδος" μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε σε ατέρμονα θαλασσινά τοπία με τα ζωγραφικά έργα του Νίκου Αμπλιανίτη.
Εγκαίνια την Τετάρτη 3 Μαρτίου και ώρα 19.00.
Τόπος. Αίθουσα Τέχνης "Τένεδος". Σολωμού 52. Κέρκυρα. Διάρκεια έκθεσης από 3 Μαρτίου - 6 Απριλίου. Ημέρες και ώρες λειτουργίας. 10.00 - 13.00 & 18.30 - 21.00. Tηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες, "Τένεδος". 6978437285. Νίκος Αμπλιανίτης. 6973686570.

Δεν υπάρχουν σχόλια: