Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΤΕΕ Κέρκυρας: Διάλεξη και έκθεση σχεδίων του αρχιτέκτονα Σπύρου Κουρή

Το έργο του αρχιτέκτονα Σπύρου Κουρή και την πλούσια και πολυσχιδή εμπειρία του στην τέχνη δημιουργίας και διαμόρφωσης δομικών όγκων στο χώρο - μια 35χρονη συνεπή διαδρομή, θα παρουσιάσει το Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΚ/ΤΕΕ) σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις, που οργανώνει για το σκοπό αυτό, τις προσεχείς ημέρες.
Συγκεκριμένα, στις 12 Μαρτίου 2010, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρείας, ο κ. Κουρής θα δώσει διάλεξη με θέμα: "Σχεδιασμός και Αρχιτεκτονική", μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στη διαδικασία δημιουργίας του αρχιτεκτονήματος και στη μεθοδολογία παραγωγής του.
Η δεύτερη εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση αρχιτεκτονικών σχεδίων του Σπύρου Κουρή, και θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, από15 έως 29 Μαρτίου 2010, με ωράριο λειτουργίας από 10:00 έως 13:00 & από 18:00 έως 20:30, καθημερινά, εκτός Κυριακών. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, ώρα 19.00.
Οι εκδηλώσεις του ΤΕΕ, που έχουν ως στόχο την ανάδειξη του έργου Κερκυραίων δημιουργών, απευθύνονται όχι μόνο στον τεχνικό κόσμο και τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων και υπηρεσιών, που εμπλέκονται στις διαδικασίες διαμόρφωσης του δομημένου περιβάλλοντος αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την εφαρμοσμένη αρχιτεκτονική και τον τρόπο παραγωγής της στον τόπο μας, που κατά γενική ομολογία παρουσιάζει εμφανές έλλειμμα.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΤΚ/ΤΕΕ στο παρελθόν, είχε οργανώσει στα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, με εξαιρετική επιτυχία, μαζική έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας, στην οποία συμμετείχαν με έργα τους πολλοί μηχανικοί, μέλη του Τμήματος.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και στις δυο εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: