Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Στην Κέρκυρα: Διοργάνωση Διημερίδας με τίτλο: "Διακαλλιτεχνικές προσεγγίσεις στη μουσειακή εκπαίδευση"

Η Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου (ΕΠΜΑΣ), Παράρτημα Κέρκυρας και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν διημερίδα με τίτλο "Διακαλλιτεχνικές προσεγγίσεις στη μουσειακή εκπαίδευση" στις 19-20 Μαρτίου 2010 στο χώρο του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα (Κάτω Κορακιάνα). Η διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενο.
Στη διημερίδα θα διερευνηθούν διάφορες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις στα έργα τέχνης (πώς η μουσική, η κίνηση, ο λόγος, το θέατρο μπορούν να συμβάλουν στη 'συνομιλία' με το έργο τέχνης, μεμονωμένα ή συνδυαστικά), θα προταθούν στους συμμετέχοντες υλικά, μέσα και μεθοδολογίες για μια διακαλλιτεχνική προσέγγιση στα έργα τέχνης με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και, τέλος, θα δοθεί το θεωρητικό πλαίσιο και η δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης στους συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας τα έργα του Παραρτήματος της Πινακοθήκης.
Οι εισηγητές που θα συμμετέχουν με σύντομη εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο είναι:
Ολυμπία Αγαλιανού - Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Υποψ. Διδάκτορας Μουσικοκινητικής Αγωγής, ΦΠΨ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ζωή Διονυσίου - Λέκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου
Ιωάννα Ετμεκτσόγλου - Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσικής Ψυχολογίας, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου
Μαίη Κοκκίδου - Εκπαιδευτικός - Μουσικοπαιδαγωγός, Δρ. Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Διδάσκουσα στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Μαρίνα Παπασωτηρίου, Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης - Παράρτημα Κέρκυρας
Κατερίνα Πολυχρονοπούλου - Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
Θανάσης Σπηλιόπουλος -Ζωγράφος, Υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Πινακοθήκης - Αθήνα.
Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι δωρεάν και απαιτείται δήλωση συμμετοχής στις διευθύνσεις: dionyssiou@gmail.com (Ζωή Διονυσίου, Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και marinapapasotiriou@nationalgallery.gr (Μαρίνα Παπασωτηρίου, Εθνική Πινακοθήκη) ή τηλεφωνικά στο 26610 - 93333 (Εθνική Πινακοθήκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: