Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Προετοιμασία για το "14ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων" του Λαοδάμα

Μετά την καθιερωμένη σύσκεψη των φορέων και εκπροσώπων χορευτικών συγκροτημάτων, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Λαοδάμα τον Φεβρουάριο , το επιτελείο του Λαοδάμα βρίσκεται σε "συναγερμό" προκειμένου να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο το 14ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας εν όψει της εθνικής Γιορτής της 25ης Μαρτίου.
Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και συμμετέχουν τα χορευτικά: Αγίου Ματθαίου, Αρίλλα, Κάτω Γαρούνα, Καρουσάδων, Γιαννάδων, Καλαφατιώνων, Καρουσάδων, Κομπιτσίου, Μοραϊτίκων, Μπενιτσών, Νυμφών, Πάγων, του Δήμου Παλαιοκαστριτών, Πέλεκα, Πεντατίου, της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Κέρκυρας, ενώ μήνυμα εκτάκτως συννετέχει το Αλβανικό φολκλορικό FIER-SHEGAN από την πόλη LUHCHINJA. Φυσικά συμμετέχουν και οι 6 χορευτικές ομάδες του διοργανωτή Λαοδάμαντα.
Αξίζει να αναφερθούν στοιχεία του Φεστιβάλ που του προσδίδουν μεγάλο κύρος και στο νησί αλλά και εκτός και το εντάσσουν στην πλέον μαζική πολιτιστική εκδήλωση στο νησί και ένα από τα πλέον αξιόλογα Πανελλαδικά. Πιο συγκεκριμένα και με αριθμούς: τελείται ετήσια συνεχόμενα από το 1985 και τα τελευταία 14 χρόνια με την μορφή Φεστιβάλ, συμμετέχουν 34 χορευτικές ομάδες όλων των ηλικιών με 600 περίπου χορευτές και χορεύτριες, οι οποίοι υποστηρίζονται από 150 περίπου παράγοντες (μουσικούς, εφόρους, δασκάλους), ενώ ζωντανά αναμένεται να το παρακολουθήσουν και τις δυο ημέρες περίπου 2000 Κερκυραίοι, ενώ μέσω των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών ο αριθμός των θεατών ανεβαίνει κατακόρυφα, έστι που η γιορτή της Εθνικής μας παλιγγενεσίας να περνάει στην τοπική κοινωνία μέσα από τον παραδοσιακό χορό και το τραγούδι.
Στην σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό γενικότερα με κοινή διαπίστωση την μη χρηματοδότηση της δράσης των πολιτιστικών σωματείων από την πολιτεία, παρά την γενική αποδοχή του σπουδαίου κοινωνικού έργου που επιτελούν!
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Μαρτίου. Την πρώτη μέρα οι παραστάσεις θα αρχίσουν στις 6μμ με συμμετοχές παιδικών συγκροτημάτων, θα συνεχίσει στις 21.00 με ενήλικα συγκροτήματα, ενώ την Τετάρτη η έναρξη ορίσθηκε στις 19.00!
Εκ μέρους του Λαοδάμα, εκφράστηκαν οι ευχαριστίες προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας που για μια ακόμη χρονιά τίθεται συνδιοργανωτής βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό την διεξαγωγή του Φεστιβάλ καθώς και το Επιμελητήριο Κέρκυρας για την σημαντική συμβολή του στην διοργάνωση και την φιλοξενία του Αλβανικού Χορευτικού!
Σημ: καθημερινή ενημέρωση μέσω του laodamas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: