Follow by Email

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

4ωρη στάση εργασίας σήμερα από τους εργαζομένους στους ΟΤΑ

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Μ.Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Στην 4ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας διεκδικώντας:
“1. Πραγματικές αυξήσεις με νέο - ενιαίο - δίκαιο μισθολόγιο.
2. Στήριξη του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης
3. Δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Να πληρώσει ο καθένας ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητά του.
4. Να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου και για ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.
5. Πλήρη, μόνιμη και ενιαία σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση των εργαζομένων Αορίστου Χρόνου. Καμία απόλυση εργαζόμενου, άμεση τακτοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις που βάζει η εργατική νομοθεσία και οι διεθνείς συμβάσεις.
Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων.
Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.
Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους ήδη χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.
Τα σοβαρά δημοσιονομικά, οικονομικά προβλήματα της χώρας που μεγεθύνονται από τα εκβιαστικά και κερδοσκοπικά παιχνίδια των λεγόμενων αγορών με τη συναίνεση και την ανοχή των "νεοφιλελεύθερων" των Βρυξελλών και των "ισχυρών" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβάλουν στη χώρα μας βάρβαρα μέτρα κατά των εργαζομένων που βυθίζουν την Ελλάδα στην ύφεση και πυροδοτούν την ανεργία.
Νέα σκληρότερα μέτρα είναι ήδη έτοιμα να ανακοινωθούν σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Οι απολύσεις στους ΟΤΑ και το Δημόσιο είδη δρομολογούνται μέσω της προετοιμασίας της κοινής γνώμης από κατά παραγγελία δημοσιεύματα και δημόσιες τοποθετήσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Σε τοπικό επίπεδο πολλοί Δήμοι οφείλουν δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, έντονη είναι η ανησυχία για την καταβολή της μισθοδοσίας σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους σε όλο και περισσότερους Δήμους.
Καλούμε τους Δημάρχους να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και να απαιτήσουν μαζί μας την γενναία χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους καλούμε να δίνουν άμεση προτεραιότητα στην μισθοδοσία των εργαζομένων, τους καλούμε αύριο Τρίτη 30 Μαρτίου 2010 σε ένδειξη συμπαράστασης των εργαζομένων να κλείσουν τους Δήμους κατά την διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιούμε.
Λέμε ΟΧΙ στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης
ΟΧΙ στην υποβάθμιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που χρόνια τώρα πλουτίζουν σε βάρος του ΛΑΟΥ
Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε απαθείς, αμέτοχοι και αδρανείς
Ενωτικά, μαζικά, δυναμικά αντιστεκόμαστε στις αντεργατικές πολιτικές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: