Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

24ωρη απεργία στα περίπτερα

24ωρη απεργία πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη το Σωματείο Ιδιοκτητών και Ενοικιαστών περιπτέρων Κέρκυρας, διαμαρτυρόμενο για τη νέα τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών καπνικών προϊόντων.
Το κείμενο της ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:
"Το Σωματείο Ιδιοκτητών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Νομού Κέρκυρας, αντιτίθεται στην νέα τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών καπνικών προϊόντων, οι οποίες προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους επέλεξαν να περάσουν μέρος της αναπροσαρμογής των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των βιομηχανοποιημένων καπνών στην αγορά, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το ποσοστό κέρδους των Περιπτέρων κατά 50%.
Την ίδια στιγμή οι τοπικοί έμποροι, προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις των προϊόντων τους, επιλέγουν να πωλούν καπνικά προϊόντα σε επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν την απαραίτητη άδεια, πλήττοντας με αυτό τον τρόπο τον τζίρο των περιπτέρων γεγονός που οδηγεί σε μεγάλο ποσοστό στον αφανισμό του κλάδου.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
Εξαγγέλλουμε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010 διεκδικώντας:
Κατώτατο ποσοστό κέρδους 8,2% σε όλα τα προϊόντα καπνού.
Αμεση τήρηση των νόμων του κράτους που απαγορεύουν την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων χωρίς άδεια λιανικής πώλησης αυτών.
Υπενθυμίζουμε δε στους εμπόρους πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων ότι στην περίπτωση που δεν εναρμονιστούν άμεσα με τα προβλεπόμενα από τους νόμους, όπως έχουν άλλωστε ενημερωθεί και με εξώδικο, το σωματείο μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μελών του και την βιωσιμότητα του κλάδου μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: