Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Στις... 19 Απριλίου θα συναντηθεί η Περιφερειάρχης με το Σύλλογο Τεμπλονίου

Στις 19 Απριλίου πρόκειται να συναντηθούν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Βάσω Αλεξανδρίδου προκειμένου να της θέσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το θέμα του ΧΥΤΑ μέσης Κέρκυρας σύμφωνα με την Πρόεδρο του συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου.
Μάλιστα χτες το πρωί η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου είχαν συνάντηση με την Γ.Γ. της ΠΙΝ από την οποία και ζήτησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου, βασικό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής του Τεμπλονίου είναι αν υπάρχουν τα χρήματα και η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσουν οι εργασίες που εκτελούνται στον ΧΥΤΑ προκειμένου να λειτουργήσει σωστά.
«Ακούμε πολλά για την οικονομία και αυτό που μας ανησυχεί είναι μήπως και στο τέλος δεν βρεθούν εκείνα τα απαραίτητα χρήματα για την ολοκλήρωση των έργων», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου.
Σε ότι αφορά την εξέλιξη των έργων, η κ. Παπανικολοπούλου σημείωσε πως «σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε από εκπροσώπους του Συνδέσμου Καθαριότητας, γίνονται εργασίας για την κατασκευή του Γ’ Κυττάρου. Το γεγονός είναι πως έως τώρα ο καιρός δεν επέτρεπε την ομαλή εξέλιξη των εργασιών. Τώρα όμως που το επιτρέπει ο καιρός, ελπίζουμε και σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τρυβιζά, σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν οι εργασίες».

Απάντηση Σ.Μικάλεφ
Ο πρόεδρος του συνδέσμου καθαριότητας Σωτήρης Μικάλεφ μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους τα έργα που εκτελούνται στο Γ’ Κύτταρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Όπως είπε «Επί θητείας μου στον Σύνδεσμο Καθαριότητας επιτελέσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ότι καθυστέρησε και συνάντηση αρκετά προβλήματα όπως αυτό του καιρού. Τώρα όμως, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως τα έργα βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και σε πολύ λίγες ημέρες θα ολοκληρωθούν.
Ο Σύνδεσμος εξοπλίζει και τους δύο ΧΥΤΑ με μέσα και εργαλεία και μηχανήματα τα οποία δεν θα μας αφήσουν να λειτουργήσουν ξανά οι ΧΥΤΑ όπως λειτουργούσε έως τώρα ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Θα έχουμε μια σωστή διαχείριση με γνώμονα τους πολίτες και το περιβάλλον.
Σε ότι αφορά τον δεύτερο ΧΥΤΑ, αυτόν της Λευκίμμης, εκεί έχει γίνει μια άριστη δουλειά και το μόνο που απομένει είναι η αδειοδότηση της λειτουργίας του από τη Νομαρχία. Εκεί πρέπει να στραφεί όλη η προσοχή και εντός της εβδομάδας πρέπει να ζητήσουμε την ολοκλήρωση και την υπογραφή της μελέτης η οποία εκκρεμεί στην ΠΙΝ και να ζητήσουμε από το Νομάρχη την υπογραφή της αδειοδότησης του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: