Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Πρωτοβουλίες Γκερέκου για τουριστική συνεργασία με την Τουρκία

Συναντήθηκε προχθές η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, με τον πρόεδρο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτορείων της Τουρκίας, TURSAB, κ. Basaran Ulusoy.
Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, ενώ εκ μέρους του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων της Ελλάδας (HATTA) συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος κ. Μάκης Ιωακειμίδης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Νικόλαος Κελαιδίτης, η διευθύντρια κα Aννα Ανυφαντή και η κα Φρύνη Αλεξίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν κοινού αιτήματος της TURSAB και του ΗΑΤΤΑ και αφορούσε στην επανεπιβεβαίωση του καλού κλίματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο τομέα του τουρισμού.
Συγχρόνως τονίστηκε η ανάγκη για το συντονισμό σε ό,τι αφορά στο κοινό τουριστικό ρεύμα σχετικό με τις δύο χώρες και από τις παραδοσιακές αγορές, αλλά και από τις αναπτυσσόμενες.
Ακόμη, ο πρόεδρος κ. Basaran Ulusoy μετέφερε και αίτημα του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού για επίσημη επίσκεψη της υφυπουργού στην Τουρκία.
Μετά τη συνάντηση, η κα Γκερέκου δήλωσε: "Θέλω καταρχήν να επισημάνω το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που υπήρχε στη συνάντηση. Είναι κοινός στόχος και των δύο χωρών η ανάπτυξη του τουρισμού, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη διεθνή οικονομική συγκυρία. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες για δημιουργική συνεργασία, η οποία αναμένουμε ότι θα αποφέρει οφέλη και στα δύο κράτη".
(πηγή: traveldailynews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: