Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ναι στον Καλλικράτη υπό το πρίσμα μελέτης

Συνεδρίασε εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και κοινοτήτων Νομού Κέρκυρας με θεμα την διοικητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο Καλλικράτης.
Για ακόμα μια φορά οι δήμαρχοι ομόφωνα δηλώνουν κατηγορηματικά την πλήρη ταύτισή τους με τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και ιδιαίτερα του τελευταίου των Αθηνών στις 18 – 20 Ιανουαρίου 2010 ενώ αποφάσισαν να συγκληθεί γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των Δήμων στην ΤΕΔΚ, περί τα μέσα Φεβρουαρίου, για τη λήψη σχετικής με το πρόγραμμα “ Καλλικράτης” απόφασης .
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Μιχάλη Κάρρα μετά την συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα εξής:
«Δηλώνουν κατηγορηματικά την πλήρη ταύτισή τους με τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και ιδιαίτερα του τελευταίου των Αθηνών στις 18 – 20 Ιανουαρίου 2010. Επαναβεβαιώνουν την αδιαπραγμάτευτη θέση όλων για τη διατήρηση της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών ως έχει, με το νέο σχήμα της ως αιρετής Αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού.
Εγκρίνουν ομόφωνα τις ενέργειες του Προέδρου και τη συνεργασία του με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για το θέμα της διοικητικής ανασυγκρότησης της Τ.Α. της Κέρκυρας.
Προς τούτο ενέκριναν ομόφωνα την ανάθεση σχετικής μελέτης στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα “Διερεύνηση των δυνατοτήτων Διοικητικής Ανασυγκρότησης των ΟΤΑ του Νομού της Κέρκυρας”.
Τέλος απεφάσισαν ομόφωνα να συγκληθεί γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των Δήμων στην ΤΕΔΚ, περί τα μέσα Φεβρ ουαρίου, για τη λήψη σχετικής με το πρόγραμμα “Καλλικράτης” απόφασης.
Ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ για ακόμα μια φορά επανέλαβε την θέση για την σύσταση τριών δήμων στο Νησί της Κερκύρας και με επέκταση του δήμου κερκυραίων.
Όπως είπε « επανέλαβα την ίδια άποψη δεδομένου ότι είχα την υποστήριξη των περισσότερων δημοτικών συμβούλων του δήμου κερκυραίων η οποία πάρθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την διάρκεια συνεδρίασης μας. Πήρα τα μηνύματα και τα μετέφερα έτσι ώστε και ο δήμος κερκυραίων να επιδιώκει την διερεύνηση του και να συγκροτηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση σε τρεις δήμους”. Παράλληλα ανέφερε “τα επιχειρήματα που έχω ήδη καταχωρήσει στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου που είδα ότι και οι προηγούμενοι δήμαρχοι υπερθεμάτισαν στην συγκρότηση τριών δήμων. Το θετικό είναι ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί και όλοι οι φορείς θα μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: