Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Σημειωματάριο

Νέο Δ.Σ. στην Αστρονομική
Εταιρεία Κέρκυρας
Το Δ.Σ. της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας μετά την παραίτηση δυο ακόμα μελών του, και σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, καλεί τα μέλη της σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 στις 9 μ.μ. στα γραφεία της εταιρείας και δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ταμειακά εντάξει μέλη της εταιρείας. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διάλεξη για τα UFO - Μύθος ή Πραγματικότητα;
Διάλεξη με θέμα "Στα ίχνη των UFO - Μύθος ή πραγματικότητα;" με ομιλήτρια την κα Μαρία Ανδρακάκου, μαθηματικό θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΙΤΤΕΣ - ΠΙΤΤΕΣ - ΠΙΤΤΕΣ
Το ΚΑΠΗ Δήμου Μελιτειεών
Το Σάββατο 30.1.10 στις 17:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ετήσια καθιερωμένη κοπή πίτας του Κ.Α.Π.Η Δήμου Μελιτειέων . Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η στα Μοραΐτικα και καλούνται να παρευρεθούν όλα τα μέλη αλλά και φίλοι του Κ.Α.Π.Η .

Το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Λευκίμμης “Παναγία η Οδηγήτρια”
Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ με Μαέστρο τον Μουσικοσυνθέτη Σπύρο Σαμοΐλη. Θα παραστεί και θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: "Ελληνισμός και Χριστιανισμός στο έργο των Τριών Ιεραρχών".
Η ομιλία εντάσεται στα πλαίσια των επετειακών ετήσιων εκδηλώσεων για τα 500 χρόνια ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Υ. Θ. Οδηγήτριας (1510-2010). Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου ΘΙΝΑΛΙΩΝ
Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την τρίτη ηλικία, διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θιναλίων (ΔΗΚΕΘ), σε συνεργασία με τα προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι" και "Κοινωνική Μέριμνα".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νυμφών, ενώ η κοπή της πίτας θα γίνει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο.
Για τη μετάβαση στο χώρο της εκδήλωσης, θα διατεθούν δωρεάν δρομολόγια λεωφορείων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί σε όλα τα χωριά του Δήμου Θιναλίων.

Την πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου η πίττα του Συλλόγου της Ανάληψης
Η καθιερωμένη πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναλήψεως “Το Καρδάκι” θα κοπεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 στο προαύλιο της Εκκλησίας της Αναλήψεως.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ 2010
Έκθεση καλλιτεχνικών έργων και αντικειμένων τέχνης με θέμα την μεταμφίεση την περίοδο του Καρναβαλιού, θα πραγματοποιηθεί στην “Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων” (Περιστύλιο) από 3 έως 14 Φεβρουαρίου 2010. Ώρες λειτουργίας 10.00-15.00 (εκτός Σαββάτου και Δευτέρας)

Έκθεση Ζωγραφικής στο Δημοτικό Θέατρο
Ο Νίκος Βουτυράς και ο Νάτσης (λαϊκός ζωγράφος) εκθέτουν τα έργα τους από 20 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2010 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.
Ώρες επίσκεψης 10 - 12 μ.μ. και 6 - 9 μ.μ. καθημερινά.

ΕΟΡΤΕΣ
Η Εορτή της Αγίας Αγαθής Ζυγού
Tην Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010, εορτή της Αγίας Αγάθης, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του χωρίου Ζυγός.
Την παραμονή, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 5.30 μ.μ. θα ψαλλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Την επομένη, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ημέρα της εορτής και ώρα 8.00 π.μ. θα ψαλλεί ο Όρθρος μετ' Αρτοκλασίας, η ευλόγησις των σπερνών και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νεκταρίου.

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Αύριο Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Δαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στην ενορία των Νυμφών.
Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στην εορτάζουσα ενορία των Καστελλάνων Μέσης.
Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010, εορτή της Αγίας Αγάθης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στην εορτάζουσα ενορία του Ζυγού.

Διακοπές ρεύματος αύριο από τη ΔΕΗ
Η ΔΕΗ Α.Ε ενημερώνει ότι την Κυριακή 31 Ιανουαρίου θα γίνει διακοπή ρεύματος με σκοπό την διεξαγωγή αναγκαίων εργασιών στη ΜΤ. Εξαιτίας των εργασιών αυτών θα παραμείνουν εκτός ηλεκτρικού ρεύματος οι παρακάτω περιοχές:
Κυριακή 31/1 από 08.30 έως 14.00
ΚΟΥΛΙΝΑ, ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΛΕΠΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑ ΓΕΦΥΡΙΑ, ΤΡΙΑ ΓΕΦΥΡΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ (ΑΠΟ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΕΩΣ ΥΠΕΡΔΗΜΗΤΡΑ).
Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η διακοπή ρεύματος ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Επειδή είναι πιθανόν οι εργασίες να τελειώσουν νωρίτερα από τον καθορισμένο χρόνο, θα πρέπει τα δίκτυα της ΔΕΗ να θεωρούνται συνεχώς "υπό τάση".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ - ΔΙΟΡΘΩΣΗ
Στο Δελτίο τύπου με τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κερκυραίων, εκ παραδρομής γράφτηκε ότι στα φετινά Κορφιάτικα Πετεγολέτσα που θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 11/2 από την Κερκυραϊκή Σκηνή στην Πίνια, σε σκηνοθεσία Λένας Χανδρινού, τα κείμενα είναι των Θ. Ζαμάνη και Κων/νου Σαλιών.
Τα κείμενα για τα πετεγολέτσα όπως και τα κείμενα της διαθήκης του Καρνάβαλου είναι του κ. Κων/νου Σαλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: